Malonogometna liga

Tjedni malog nogometa 
i zajedništva Radišićana

Radišići
Zoran Grizelj
29.06.2013.
u 12:17

Na prvom turniru malonogometne lige zaselaka Radišići 2013. trijumfirala je momčad zaseoka Humovača, koja je u finalu pobijedila momčad zaseoka Sadine

Hercegovačko ljetno malonogometno „ludilo“ stiglo je i u Radišiće. Malonogometni turniri postaju stil života čitave Hercegovine, ljetna razbibriga i druženje svih naraštaja. Igralište sportskog centra Leda u Gornjim Radišićima bilo je poprište malonogometnog nadmetanja deset zaselaka ovog sela, jednog od najvećih u ljubuškom kraju – broji 653 kućanstava, ali i višetjednog druženja Radišićana.

Pobjeda Humovače


Na prvom turniru Malonogometne lige zaselaka Radišići 2013. trijumfirala je momčad zaseoka Humovača, koja je u finalu pobijedila momčad zaseoka Sadine boljim izvođenjem šesteraca – rezultatom 6:5, nakon 1:1 u regularnom vremenu. Navijači Humovače veselo su utrčali u teren, a onda je netko od haklera rekao: “Svi smo mi pobjednici!” U borbi za treće mjesto momčad zaseoka Podbrda pobijedila je ekipu Podbrda 2 rezultatom 8:4. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Slavko Koroman, igrač Humovače, najbolji strijelac je Milenko Paponja, hakler Podbrda, a najbolji vratar bio je Mate Tomić, vratar Sadina. Za najboljeg igrača starijeg od 35 godina proglašen je Miro Luburić (Podbrdo 2), a najbolji hakler do 18 godina je Ante Rogić (Humovača). Trofej fair playa pripao je Mladenu Šunjiću (momčad Briga), a momčad Ereši proglašena je fair play ekipom turnira. Markan Medić, predsjednik organizacijskog odbora turnira, dodijelio je prigodne darove sucima turnira. Nakon vatrometa uslijedilo je izvlačenje bogate tombole, a glavni zgoditak ove tombole izvukao je popularni pjevač Ivan Mikulić, posebni gost ovoga turnira. Skuter je pripao Mladenu Bunozi. Okupljenom mnoštvu na najljepši način predstavili su se HKUD Sveti Ante s Humca (najstarije društvo u ljubuškom kraju, utemeljeno 1932. godine) te članovi HKUD-a Radišići. Gangaše je predvodio Ćiro, veliki ljubuški promicatelj gange. Pravi urnebes nastao je kad je Ivan Mikulić zapjevao “Ja sam Hercegovac”, a s njim i skupinom “Moć tišine” pjevali su gotovo svi oni koji su nazočili završnoj, 21. večeri ovog turnira i jedinstvenoj pučkoj veselici.

Zaplesala se i trusa

Sanda i dečki skupine „Moć tišine“ bili su posebno nadahnuti, zaplesala se i trusa pa i linđo, bilo je i rocka, u bukaru vino se točilo, grlo se močilo, nazdravljalo, pjevalo do zore. -Jelo i piće večeras su, zahvaljujući sponzorima, besplatni, a kuhari i mi konobari radimo s veseljem bez novčane naknade, plaća nam je ovo veselje Radišićana i njihovih gostiju, kaže nam jedan od konobara.

-Ovaj turnir organiziran je u povodu blagdana svetih Petra i Pavla, Petrovdana, zaštitnika Radišića. Veseli nas to da se u ekipama deset radišićkih zaselaka natjecalo oko sto igrača, da se svake večeri ovdje družilo po nekoliko stotina ljudi. Odigrane su revijalne utakmice stokilaša, radišićkih veterana, u goste su nam stigli i veterani Veljaka, zaigrali su i nogometaši do 15 godina. Sportski program u dvije večeri upotpunila su nadmetanja konopaša. Uvjereni smo da će ovaj turnir prerasti u radišićku tradiciju, kazao nam je Milenko Dropuljić, predsjednik MZ Radišići. Ivan Mikulić bio je vidno oduševljen ovom radišićkom feštom i zapjevao s Radišićanima i onu „Večeras je naša fešta“. Sreli smo tu i znanih ljudi iz javnog života, kao što je Ante Mišetić, predsjednik Skupštine Zapadnohercegovačke županije, a posebno je na svoje Radišićane ponosan Željko Koroman. Milan Šumelj nam je kazao kako su Radišići jedno od najvećih sela u ljubuškoj općini (od ukupno 34) i da su svi Radišićani, ma gdje živjeli i boravili, vrlo vezani za svoje selo i uvjeren je da će ovaj turnir s njegovim popratnim događanjima postati jedna lijepa tradicija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije