protiv dvojezičnosti

Tomašić Vladi uputila zahtjev za odgodu ćirilice u Vukovaru

Ruža Tomašić (1)
Marko Mrkonjic/PIXSELL
05.02.2013.
u 09:14

Čak 4343 potpisa koja su prikupljena na peticiji koju je ogranak HSP AS-a proveo u Vukovaru uručena su predsjednici HSP-a AS Ruži Tomašić 30. siječnja

Ruža Tomašić uputila je službeni zahtjev Vladi RH za odgodu primjene dvojezičnosti u Vukovaru, priopćio je HSP AS čiji je vukovarski ogranak proveo peticiju među stanovnicima Vukovara i prigradskih naselja protiv uvođenja dvojezičnosti i ćirilice u tom gradu. Čak 4343 potpisa koja su prikupljena na peticiji uručena su predsjednici te stranke Ruži Tomašić 30. siječnja.

– Na temelju izražene volje stanovnika Vukovara i prikupljenog broja potpisa predsjednica HSP AS i saborska zastupnica Ruža Tomašić uputila je službeni zahtjev Vladi RH i premijeru Zoranu Milanoviću za donošenje ustavnog zakona o privremenom neprimjenjivanju pojedinih odredbi Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina na području grada Vukovara – izvijestili su iz stranke. 

>> Bosanac: Sigurna sam da i većina Srba u Vukovaru nije za ćirilicu 

>> Peticija za moratorij na uvođenje dvojezičnosti u Vukovaru

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije