'zaslužen prolaz'

Tudor: Neizvjesnost s Turnovom je realnost moje momčadi

'15.06.2013., Split - Hajdukovci na Poljudu odradili poslijepodnevni trening uoci odlaska na pripreme. Novi sportski direktor Jens T. Anderson s trenerom Igorom Tudorom i clanom Nadzornog odbora Antom
Ivo Cagalj/PIXSELL
25.07.2013.
u 21:35

- Da je Blaževski bio u našoj momčadi, zabio bi 2-3 gola, ali mi takvog igrača nemamo - kazao je trener bijelih

Prolazu ne treba gledati u zube, Hajduk se preko makedonskog Turnovo Horizonta, plasirao u 3. pretkolo Europske lige, i to je ono najvrijednije iz skopskog dvoboja. Tih 1:1 donijelo je zadovoljstvo bijelima, prolazak je sladak kada se treseš do posljednje minute. A Hajduku je tako i bilo, još ono kad se vratar Turnova Dimovski u posljednjim sekundama zaputio prema vratima bijelih... Tudoru je na klupi taj centaršut Blaževskog trajao nekoliko minuta. Nije mu duga trenerska karijera, ali dvoboj na stadionu Filipa II. bio mu je do sada najstresniji dio trenerskog posla.

 

- Možda i je tako - kratko je komentirao Tudor.

 

Kada igraš u Europi važan je samo prolazak i bez obzira kako je to izgledalo logične su riječi Hajdukovog trenera.

 

- U dvije utakmice prošli smo zasluženo, naš prolaz nema sumnji, imali smo više prigoda, bili smo bolji. Istina, Turnovo je imalo svojih prigoda, završnica je bila neizvjesna, ali nogomet je takav. Na kraju je bolje momčad otišla dalje - kaže Tudor.

 

No, nije prolaz opio Tudora, čvrsto je, s obje noge, na travnjaku. Duboko u sebi svjestan je da bi ispadanje od Turnova, simpatične i borbene momčadi, bila katastrofa za renome Hajduka, poraz u rangu onog od Shelbourna.

 

- Imam igrače koje imam, uvijek će prolazak dalje ovisiti protiv koga igramo. Neizvjesna borba s Turnovom, to je trenutačni kvalitet Hajduka, naša realnost - iskreno je Tudor govorio nakon utakmice.

 

U najavi smo napisali da Dejan Blaževski nije Messi, njega se Hajduk pribojavao. I to je Hajdukova realnost, jedan makedonski "španer" dao im je toliko brige da to nije bilo normalno.

 

- Taj broj 10 u Turnovu, Blaževski... Da je on bio u našoj momčadi zabio bi dva, tri gola. Mi nemamo igrača poput Blaževskog - kazao je Tudor.

 

Hajduk je poveo golom Mije Caktaša u 60. minuti, važno je za ovu momčad da je on ušao u formu. A poravnao je Saško Pandev u 70. minuti. Nekadašnji Dinamov napadač, mlađi brat slavnog Gorana Pandeva, zatresao je Hajdukovu mrežu nakon katastrofalne pogreške Milića. Milić na stoperu igra loše, nema utakmice bez njegovog kiksa i Tudor pod hitno nešto mora napraviti. Nije smio Gorana Milovića ostaviti na klupi, znamo da Tudor ima viziju kako je Milić stoper europskih vrijednosti, ali to tek mora dokazati. To školovanje neka prolazi u nekim manje bitnim utakmicama, ova u Skoplju nije mu trebala. Posebno što Milović igra dobro, borbeno, nije sklon greškama. Možda je Milić stoperska budućnost, ali Milović je realnost.

 

>> Hajduk u 3. pretkolu Europske lige! Ali, strepio do kraja

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije