Orašje

U hodu kroz Bosnu do Asiza šire mir i dobro narodima

Framaši
02.08.2013.
u 10:25

“Idemo u Italiju kako bismo se osnažili i na povratku u svojim mjestima iznova širili ljubav i radost”, kaže fra Danijel Rajić

Franjevačka Mladež Bosne Srebrene već tri godine za redom uključila se u veliki međunarodni projekt Franjevačke Mladeži pod imenom ‘Franjevački hod kroz Bosnu do Asiza’ gdje sudjeluju na hodočašću i duhovnoj obnovi za potpuni oprost grijeha, na blagdan Gospe od Anđela u Asizu. Franjevački hod okupio je 70 framaša iz 20-ak župa FP Bosne Srebrene, a u hodu kroz BiH boravili su u šest župa sjeveroistočne Bosne. - Pod sloganom “Vjerujem i hodam” krenuli smo 25. srpnja iz samostana u Tuzli i pješačili oko 100 km kroz župe Drijenča, Zovik, Dubrave, Ulice i stigli u Tolisu. Na putu su organizirane mnogobrojne radionice, mladi svojom pjesmom i molitvom šire mir i dobro svim narodima, a ono što bih izdvojila to je radost kod svih. Bilo je napornih dionica zbog velike vrućine, ali kad stignemo u odredište, svi zajedno molimo, plešemo i pjevamo zaboravljajući na umor - kazala je Ivana Baban, predsjednica Frame Bosne Srebrene. - Kroz dva dana u našu župu je ušlo puno mladosti, molitve i pjesme, i to će se osjetiti i odjeknuti, jer djeca i mladi u ovaj svijet mogu donijeti istinski blagoslov - rekao je fra Marijan Živković gvardijan samostana u Tolisi. U ovogodišnjem projektu Frame obuhvaćene su župe Sarajevo, Livno, Bihać, Bugojno, Jajce, Uskoplje, Kraljeva Sutjeska, Nova Bila, Osova, Busovača, Fojnica, Kiseljak, Lepenica, Tuzla, Drijenča, Zovik, Dubrave, Ulice, Tolisa i G. Dubica. - Ovo je prekrasan neponovljiv događaj za sve mlade i duhovna obnova framaša koji žele živjeti svoje evanđelje po primjeru sv. Franje. Stoga idemo na zajednički susret u Italiju kako bismo se osnažili i na povratku u svojim mjestima iznova širili ljubav i radost - rekao je fra Danijel Rajić, duhovni asistent Frame. (Marko Mišković)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?