Zločin

Ubio troje zbog očeve oporuke

Tragedija
30.12.2012.
u 12:21

Umirovljeni policajac ubio bratova sina Dražena Đokića (39), njegovu suprugu Miru (36) i ranio njihovog maloljetnog sina (13)

Monstruozan zločin dogodio se preksinoć u Loparama kada je umirovljeni policajac Dragan Đokić (56) hicima iz automatske puške ubio svoju nevjestu, nećaka, njegovu suprugu, te ranio njihovog trinaestogodišnjeg sina, poslije čega je pokušao i sebi oduzeti život. Đokićev krvavi pir, kako nam je potvrđeno, počeo je oko 18 sati u Ulici cara Dušana, ispred pošte usred Lopara, gdje je hicima ubio Maru Đokić (60), suprugu svog brata Mile. Poslije toga, poludjeli umirovljeni policajac otišao je do obližnjeg stana na adresi broj 58, gdje je ubio Milinog i Marinog sina Dražena Đokića (39), njegovu suprugu Miru (36), te ranio njihovog maloljetnog sina V. Đ. (13). Nakon masakra Dragan je iz automatske puške pucao sebi u glavu, ali nije uspio izvrši samoubistvo. Stavio je cijev ispod vrata i opalio pa si raznio lice. Liječnici kažu da je mozak nije oštećen i navode da će preživjeti.

Dječak ranjen

- Dječak je ranjen je u lijevu potkoljenicu i izvan je životne opasnosti, dok Đokić ima teške ozljede glave, ali je i njegovo stanje stabilno i on nije životno ugrožen - rekao je Dragan Vanovac, dežurni liječnik u bijeljinskoj bolnici gdje su ozlijeđeni prevezeni u posljednji trenutak.

Iz Okružnog tužiteljstva, koje vodi istragu u vezi ovog svirepog zločinom, jučer je potvrđeno da je motiv tragedije višegodišnji spor oko obiteljske imovine. Istovremeno u policiji ističu da su prikupljeni dokazi koji će osumnjičenog teretiti za trostruko ubojstvo i jedan pokušaj.

Kobna djedova oporuka


Glasnogovornica CJS Bijeljina Aleksandra Simojlović tek dodaje da su svi prikupljeni dokazi poslani na vještačenje, a da će osumnjičeni, kojega trenutačno u bolnici čuvaju bivše kolege, biti saslušan nakon oporavka. Kako se spominje, krvavom masakru je svjedočio Draganov brat Mile Đokić, koji je za nekoliko minuta ostao bez supruge, sina i nevjeste, a umalo i bez unuka. Neslužbeno, trostruki ubojica pucao je i na njega, ali je Mile uspio pobjeći i pozovati policiju. Šokantno je što je likvidaciju nesretnih supružnika Dražena i Mire, gledala njihova devetogodišnja kći. Djevojčica je tragediju izbjegla sakrivši se iza fotelje u stanu svojih ubijenih roditelja. Šokirani mještani Lopara su ispričali da se ovakav zločin ne pamti u majevičkom kraju. Oni navode da je Dragan Đokić godinama bio kivan i prijetio zbog činjenice da je nećak Dražen od njihovog pokojnog oca Đoke, kojega je uzdržavao, za zahvalu dobio imanje u selu Mačkovac i stan u Loparama. - Đokići su bili u svađi zbog imovine, ali nitko nije mogao ni sanjati da to može izazvati ovakvu tragediju - ispričali su mještani.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije