Odredište BiH

Ubojica iz Francuske bio je čest gost BiH

mohammed
VL FOTO
25.03.2012.
u 11:24

Le Monde objavljuje da se u Merahovoj putovnici nalazi i izraelska viza, a osim u BiH, bio je u Siriji, Jordanu, Iraku i Afganistanu

Ubojica troje djece, rabina i tri vojnika iz Toulousea u Francuskoj, Mohammed Merah često je dolazio u BiH, potvrdio nam je bivši pripadnik brigade “El-mudžahedin” koji je želio ostati anoniman. On je istaknuo da je Merah nekoliko puta prošle godine boravio u Bosni i Hercegovini, a njegov boravak u veljači ove godine, kako su objavili neki bh. mediji nije mogao potvrditi.

– Sreo sam ga u džamiji kralja Fahda u Sarajevu. Bio je u iznimno dobrim odnosima s alžirskom skupinom koja je iz BiH bila prebačena u Guantanamo. Također, bio je jako dobar i s bivšim vođom brigade El-mudžahedin, Alžircem Abu al-Me’alijem koji se danas, prema nekim informacijama, nalazi u Saudijskoj Arabiji, napomenuo je naš sugovornik. Mediji u BiH objavili su da je Merah nedavno boravio u BiH, na jednom od brojnih predavanja o islamu, u organizaciji islamske organizacije “Poziv u raj”. Mediji navode da je Merah nazočio predavanju Muhameda Sejfudina Čivčija, prvog čovjeka “Poziva u raj”, održanog u Zavidovićima u veljači ove godine. No, da je Merah nesmetano hodao po svijetu, svjedoči i njegova putovnica. Francuski list Le Monde objavio je da je u putovnici tuluškog ubojice Mohammeda Meraha pronađena izraelska viza, što znači da je bio u Izraelu. Pretpostavlja se da mu je namjera bila posjetiti palestinske teritorije, a osim u Izrealu, bio je i u Jordanu, Siriji, Iraku i Afganistanu. Francuskim medijima, koji u jedan glas kritiziraju šeprtljavost i neodlučnost francuskih specijalaca, jučer su se pridružili i izraelski obavještajni, sigurnosni i visoki vojni dužnosnici. Oni smatraju da je cijela ta operacija oko Mohammeda Meraha, koja je trajala dulje od 30 sati, bila čista demonstracija gluposti i nesposobnosti te da su u tom vremenu tako dobro obučene postrojbe morale riješiti puno složeniju i opasniju situaciju.

Stručnjacima za rješavanje takvih situacija u Izraelu nije jasno što se zapravo događalo i zašto su njihovi francuski kolege toliko oklijevali. Neki pretpostavljaju da je cijela operacija bila potpuno pogrešno planirana ili da zapovjednici specijalne policije nisu stigli planirati operaciju zato što su bili prisiljeni započeti je prije nego što su bili spremni. Opća je ocjena da sve to nije bilo nimalo profesionalno, no naglašavaju da možda postoji opravdanje jer Francuzi ipak nemaju iskustva u protuterorističkim akcijama.

 

Brat vjerski fanatik

Abdelkader Merah: Nisam znao za napad, ali ponosan sam

Majka Mohameda Meraha, islamističkog naoružanog napadača koji je priznao odgovornost za ubojstva sedam osoba u Toulouseu nakon čega ga je policija ubila, puštena ja na slobodu. U međuvremenu, stariji brat naoružanog napadača Abdelkader Merah, koji je u srijedu priveden zajedno sa svojom suprugom, prevezen je u Pariz na ispitivanje. Abdelkadera je policija opisala kao vjerskog fundamentalista i vodi se istraga protiv njega o mogućoj povezanosti s bratovim napadima. Mediji izvještavaju kako je Abdelkader rekao policiji da nije znao za namjere svoga brata, ali da se ponosi njime.

Komentara 2

Avatar bucalo
bucalo
14:53 25.03.2012.

prilikom pretrage njegova doma nasli su i hr putovnicu .....hahahaa

Avatar Debilni-hrvatina
Debilni-hrvatina
18:31 25.03.2012.

ovu gamad treba zatvoriti a ne pustiti da setaju po svijetu i ubijaju neduzan narod da bi otisli u \"taj njima obecani raj\"\" koji je zapravo zvaka za seljaka !! ali dok god ima ovca bit ce i ovcara kojii ce i sisati !! Nacionalni sozializam je u njemackoj zabranjen-zasto bosna to ne smije da napravi??

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?