Karla Gudelj o tjednu u Italiji

Od pape Franje smo primili blagoslov

12.06.2019.
u 14:00

Vitežanka Karla išla je u Rim s majkom Jadrankom. Ona je bila sretnica kojoj je putovanje donio glas za Osobu godine

Glas za hrvatskog izbornika Zlatka Dalića donio je Vitežanki Karli Gudelj putovanje u Rim. Naime, Dalić je izabran za Osobu godine u BiH, a ocjenjivački sud Večernjakova pečata, uz Dalića, izabrao je još sedmoricu veličanstvenih, šest nogometaša čiji su korijeni iz BiH i jednog koji je zadovoljio kriterije igrajući u ovoj zemlji. Nakon finala manifestacije, izvučen je kupon s imenom i prezimenom Karle Gudelj. Kako se Karla provela u Rimu, ekskluzivno je ispričala za Večernji list.

Pohvale za vodiča

- A moram vam reći da je sve prošlo u najboljem redu. Ovo hodočašće je bilo jedno predivno iskustvo koju ću zauvijek pamtiti. Uistinu sam zahvalna Večernjem listu i agenciji G-tour Međugorje – kazala nam je u uvodu razgovora Karla, koja je u društvu majke Jadranke boravila u Vječnom Gradu. Za Večernji list izjavu je dala u Vitezu, kako s ponosom ističe, u srcu središnje Bosne gdje je Večernjak i dalje omiljena novina i dnevna zanimacija brojnih žitelja. Ističući dojmove, Karla nam spominje vodiča Vladu Rukavinu koji je obavio fenomenalan posao.

- Apsolutno su svi bili oduševljeni njime – govori nam Karla, a vodič Vlado ih je upoznao s brojnim znamenitostima, poviješću glavnog talijanskog grada, kao i drugim mjestima koje su posjećivali tijekom ovog putovanja koje bilježe kao trajnu i vrijednu uspomenu. Posebno je Večernjakova čitateljica Karla bila sretna što je vidjela papu Franju. - Sveti Otac prošao je svojim papamobilom jako blizu naše skupine, tako da smo svi ostvarili cilj vidjeti Papu i dobiti njegov blagoslov. Osim toga, cijela skupina bila je oduševljena Bazilikom svetog Petra, u ovom slučaju slika ne govori tisuću riječi već se to mora osobno doživjeti i vidjeti. Također, mjesto gdje smo spavali tri dana, Domus Croata ili Dom Hrvata u Rimu, bilo je divno, i njihovo osoblje koje nas je odlično dočekalo – ističe Karla prepuna dojmova o ovom, za nju, ali i ostale posjetitelje, divnom događaju i putovanju koji je organizirala agencija G-tour iz Međugorja. Kaže da je teško sve opisati, toliko je bilo lijepo da je uistinu sretna što je sa svojom majkom išla na ovo putovanje za koje je zaslužan Večernjakov pečat i agencija G-tour. - Želim spomenuti i crkvu sv. Jeronima u Rimu, crkvu Hrvata, u kojoj svi svećenici moraju biti Hrvati i govoriti hrvatskim jezikom. I tu smo bili divno dočekani i misu smo slavili dva puta, 5. i 6. lipnja. Iskreno, teško je sve opisati jer sam bila oduševljena i Padovom gdje smo posjetili crkvu sv. Leopolda Mandića i Baziliku sv. Ante Padovanskog, te, također, gradićem na stijeni Orvietom, koji ima nevjerojatnu baziliku, osobito vanjštinu. Posjetili smo, naravno, Koloseum, Rimski forum, Fontanu di Trevi, Španjolske stube, Panteon i još nebrojeno crkvi i bazilika, a svaka od njih imala je posebnu čar – ističe Karla.

Naglašava nam i riječi vodiča Vlade Rukavine kada su se vraćali kući u Bosnu i Hercegovinu.

Sve je bilo po rasporedu

- Pri povratku nam je vodič rekao kako se nada da ćemo se s hodočašća svojim kućama vratiti kao malo bolji ljudi i vjernici te da ćemo to prenijeti na svoje najmilije. Općenito rečeno, sve je bilo odlično, i naš vodič, i mi kao skupina divno smo se slagali, čak sklopili i nova prijateljstva, a i naši vozači bili su vrsni majstori. Sve je bilo točno po rasporedu – zaključila je za kraj ovoga razgovora Karla koja je s Večernjakovim pečatom i G-tourom putovala u Rim. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije