emisija

Večeras emisija “Bila je to 2018.”, sutra finale manifestacije

21.05.2019.
u 09:00

Od 22 sata prikazivat će se emisija koja je uvod u finale Večernjakova pečata, koje počinje ove srijede od 20 sati programom na crvenom tepihu te od 20.30 u Kosači

Emisija “Bila je to 2018.” večeras od 22 sata uvest će nas u Večernjakov pečat.

Prošle godine dogodilo se mnogo toga, bosanskohercegovački žitelji ponovno su bili u fokusu svjetske javnosti, istaknuli su se u humanosti, gospodarstvu, sportu, politici, znanosti, kulturi, religiji i drugim oblastima.

Njih 150 nakon nekoliko tisuća sati rada postali su kandidati za Večernjakov pečat. Kao i prve emisije “Ususret Večernjakovu pečatu”, urednik i voditelj druge emisije “Bila je to 2018.” je Dževdet Tuzlić.

- Postoje istinski poticajne stvari koje život čine podnošljivijim, nose duh unutarnjeg entuzijazma i vjere da se mora i treba drukčije. Na tom popisu je bez sumnje Večernjakov pečat i na sceni je 18 godina. Već godinama uspijeva povezati one koji se nikada ne bi sreli. Za malog čovjeka bez Pečata možda nikad ne bismo čuli. U takvom ozračju zaiskri tračak vjerovanja da može biti bolje. Bacili smo pogled unatrag i upalili reflektore u one koji su bili bolji od drugih. Ova emisija prilika je da upoznamo neke nove samozatajne ljude koje ne gledamo često na TV ekranima i ne čitamo često o njima u medijima, kao i one druge - riječi su urednika i voditelja Tuzlića, poznatog televizijskog lica s BHRT-a, čovjeka koji ulaže ogromne napore kako bi emisije koje nas uvode u najznačajniji događaj godine bile na najvišoj razini.

BHRT ulaže ogromne programske i produkcijske kapacitete kako bi i emisije ususret manifestaciji i samo finale bili što bolji. - Večernjakov pečat izgradio se kao regionalno važna i vrijedna manifestacija kakvih nema puno na ovim prostorima i zadovoljstvo je da BHRT prati i sudjeluje na vrlo aktivan način u svemu onome što je Pečat bio i što jest. Radi se o manifestaciji koja promovira pozitivne priče, koja pronalazi ljude koji nisu u fokusu javnosti, a uspješni su - kazao je generalni direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović.

Suradnju s Večernjakovim pečatom komentirao je i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić: - Zadovoljstvo nam je što možemo biti partner Večernjakova pečata. To je važan i ugledan izbor osoba kojemu je cilj afirmacija pozitivnih vrijednosti pojedinaca koji su se svojim radom i uspjehom istaknuli u raznim područjima društvenog života.

HRT će preuzimati signal od BHRT-a i time omogućiti da slika i ton na dan finala manifestacije dođu do što većeg auditorija. Kako dobro ne poznaje granice, vjerujem da će se naša suradnja nastaviti u budućnosti, a promocija ljudskih i humanih vrijednosti jedan je od najvažnijih zadataka javnog servisa - istaknuo je Bačić.

U prvoj emisiji o događaju je govorio i šef Izaslanstva Europske unije u BiH i posebni predstavnik EU-a u BiH Lars-Gunnar Wigemark, koji je prošle godine primio posebno priznanje Večernjakova pečata.

- Rekao bih da ovakvi događaji daju doprinos jednom pozitivnom narativu, a prošle godine imao sam čast i osobno sudjelovati i primiti priznanje. Ljudi u BiH još pamte sve ono loše što se događalo tijekom rata, dosta je tu negativnosti, ali fokus sada treba biti na pozitivnijoj budućnosti. Najvažnija stvar u napretku ove zemlje je sama zemlja, njezini političari ovdje, ali, naravno, značajna je i podrška koja dolazi iz EU-a, od zemalja članica i Europske komisije. Naša želja je vidjeti BiH u okrilju naše obitelji, a članica obitelji može postati samo ako igra po pravilima kojima se uređuju odnosi - kazao je Wigemark u emisiji. Budite uz emisiju večeras od 22 sata, a sutra uz finale od 20 sati pa nadalje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije