Trajna poveznica

Veza Gabele i Splita

GOŠK
15.09.2012.
u 11:54

Bili bi gostovali u Gabeli u idućoj ligaškoj stanci

Izaslanstva NK GOŠK Gabela i Torcida Gabela boravila su u Splitu, gdje su posjetili klupske prostorije Hajduka i razgovarali s članovima uprave ovog splitskog kluba te svi skupa položili vijence na grob Andrije Ankovića, proslavljenog Gabeljanina, koji je nakon svog matičnog GOŠK-a nosio dres i Neretve Metković te splitskog Hajduka, gdje je i stekao epitet prave nogometne zvijezde. Tako je Andrija za Hajduk zabio 250 pogodaka, a bio je i član olimpijske reprezentacije bivše Jugoslavije s kojom je 1960. godine osvojio i zlatnu olimpijsku medalju u Rimu.

Suradnja

Stoga je Andrija Anković najbolja veza Gabele i GOŠK-a s Hajdukom i Splitom, a naravno posebno dobru suradnju imaju i Torcide Gabela i Split. U izaslanstvu iz Gabele bili su Pero Pavlović (predsjednik GOŠK-a), Nikica Pehar (dopredsjednik GOŠK-a i prvi čovjek Torcide Gabela), Milan Pažin (predstavnik općine Čapljina), Živko Korda (tajnik Torcide Gabela) i Vinko Jurković (dopredsjednik Torcide Gabela). Pri posjetu klupskim prostorijama Hajduka s čelnim ljudima ovog kluba dogovorena je i nova prijateljska utakmica između GOŠK-a i Hajduka koja bi se trebala igrati u prvoj prvenstvenoj stanci zbog nastupa reprezentacija. Tako će Hajduk ponovno gostovati u Gabeli i općini Čapljina, gdje ima dosta svojih vjernih navijača i simpatizera. Na dan odigravanja te prijateljske utakmice planirano je da se postavi spomen-ploča na rodnu kuću sada već legendarnog prvotimca splitskih “bilih” Andrije Ankovića. Tu bi ploču trebala postaviti još jedna Hajdukova legenda Ivan Gudelj, koji je i doveo Ankovića u Split (Stari plac) i tada mu bio trener u mlađim uzrastima.

Ponosni na Ankovića

- Ponosni smo na našeg Andriju koji je doslovce na terenu dokazivao kako se igra za svoj klub i kako se bori tim hajdučkim srcem. Posebno je vrijedna ta spona između Gabele i Splita, a za što zasluge najviše pripadaju upravo Andriji Ankoviću. Već se veselimo ponovnom dolasku Hajduka u Gabelu pa su počele i pripreme za taj pravi nogometni spektakl - ističe Nikica Pehar, dopredsjednik GOŠK-a i predsjednik Udruge navijača Torcide Gabela.

A tu vezu Splita i Hajduka s Gabelom i GOŠK-om ponovno je učvrstio i Ivan Katalinić, koji je opet trener GOŠK-a.

Inače, nogometaši GOŠK-a sutra igraju svoj prvenstveni susret u sklopu kojeg danas dočekuju momčad Slavije na svojoj Podavali. Može se očekivati neizvjestan i zanimljiv susret, s obzirom na snagu dvije momčadi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?