ZAHVALIO SE VUČIĆU

Aleksandar Vulin podnio ostavku: 'Suočeni smo s ucjenama koje se mogu usporediti s ultimatumom iz 1914.'

03.11.2023.
u 15:17

Aleksandar Vulin podnio je ostavku na mjesto ravnatelja Sigurnosno-informativne agencije (BIA), navodi Nova.rs. Vulin je u priopćenju zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na "prilici da brani Srbe i Srbiju" i zamolio ga da ostane "predsjednik svih Srba". 

“Predsjednik Aleksandar Vučić i Srbija suočeni su s prijetnjama i ucjenama koje se mogu usporediti samo s austro-ugarskim ultimatumom iz 1914. godine. Od nas se traži da priznamo Kosovo, da napustimo Republiku Srpsku i da uvodeći sankcije Ruskoj Federaciji prestanemo biti suverena država i nacija. Ako bi na to pristali, sljedeći zahtjev bio bi protjerivanje kineskih investicija, bezuvjetna tehnološka i ekonomska ovisnost o Zapadu, kao i nastavak političke i teritorijalne dezintegracije Srbije i prihvaćanje zapadnih vrijednosti u kojima nema mjesta za tradicionalnu obitelj i naciju, a na kraju ni za socijalnu pravdu", priopćio je.

Također, optužio je SAD i Europsku uniju da "traže njegovu glavu" kao preduvjet za neuvođenje sankcija Srbiji. Naveo je i kako su sankcije koje su mu uvedene dokaz njegove "uporne borbe za jedinstvo Srba".

"Prvi pokazatelj ispravnosti moje odluke bit će licemjerne izjave dužnosnika SAD-a i EU-a u kojima će se kleti da nam nisu ni htjeli uvesti kazne i sankcije. Moja ostavka neće promijeniti politiku SAD i EU prema Srbiji, ali će usporiti nove zahtjeve i ucjene. Nisu dobili sankcije Rusiji, nisu dobili srpsko priznanje Kosova, ali jesu jednu srpsku glavu”, nastavno je naveo. 

"Ovo je mala pobjeda za SAD i EU, ali i velika pobjeda za mene jer sam dokazao da su Srbija i srpski narod vrijedni svake žrtve. Mala je moja žrtva u usporedbi s veličinom svetinja koje branim. Zahvaljujem predsjedniku Vučiću na prilici da branim Srbe i Srbiju i molim ga da ostane predsjednik svih Srba, posljednji slobodni lider u Europi, na ponos svih Srba. Nadam se da ćemo se na ovim izborima zajedno izboriti za slobodnu Srbiju", zaključuje Vulin.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?