Ljubuški

Alke na konstrukciji ljuljački su se stanjile i prijeti opasnost

24.11.2016.
u 10:00

Prije nekoliko mjeseci ljubuški mališani dobili su još jedno mjesto za igru te bezbrižno druženje i opuštanje. U središtu grada, pokraj stambenih zgrada, iza crkve sv. Kate, u blizini gradske tržnice, napravljen je omanji dječji zabavni park. Na prostoru neuglednog i zapuštenog travnjaka postavljeno je nekoliko sprava za dječju igru, što je bilo za istaknuti i pohvaliti.

Posebice su bili zadovoljni stanari iz susjednih zgrada, kako djevojčice i dječaci tako i njihovi mame, tate, bake, djedovi, tete...

Stariji jer su dobili sigurno i zanimljivo mjesto gdje će moći izvesti djecu te opušteno i bez brige ih gledati i nadzirati dok se igraju, a dječica se razmahnuti, razigrati i dati oduška višku energije.

Tako je i bilo i još traje.

Međutim, pojavio se problem na koji su nas upozorili roditelji i ako se ne riješi, mogao bi donijeti nevolje. Riječ je o metalnim alkama na vodoravnoj drvenoj gredi o koje su obješene ljuljačke.

Uslijed ljuljanja na alkama je došlo do promjena. Metalni lanci koji drže ljuljačke su okačeni na alke i dok se djeca ljuljaju dolazi do njihova međusobnog trenja.

S vremenom je “slabiji popustio”, a u ovom slučaju to su alke.

Na mjestu gdje se dodiruju s lancima stanjile su se i oslabile.

Kako vrijeme bude prolazilo i mališani se ljuljali, bit će sve tanje i tanje dok jednom ne puknu. A to može biti jako opasno, pa i tragično za djecu.

- Očito je da se štedjelo te je postavljen jeftin i nekvalitetan materijal. Želimo upozoriti mjerodavne navrijeme kako ne bi bilo tragičnih posljedica.

Zahvalni smo i zadovoljni što su djeca dobila zabavni park, ali molimo i bit ćemo mirni kad se ovaj propust ispravi, kažu roditelji. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?