Autoceste FBiH

Autocesta od Tarčina do Bradine bit će završena u rujnu

26.08.2022.
u 19:26

Kada će ova zahtjevna poddionica autoceste biti puštena u promet, ovisi o dobivanju upotrebne dozvole

Iz Autocesta Federacije BiH izjavili su za portal klix.ba da bi radovi na poddionici autoceste Tarčin - Ivan, uključujući i tunel do Bradine, trebali biti okončani u drugoj polovici rujna. A kada će ova poddionica biti puštena u promet, ovisi o dobivanju upotrebne dozvole.

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić ranije je najavio da bi radovi na dionici Tarčin - Ivan trebali biti završeni do kraja kolovoza. Prvi probijeni rok za izgradnju ove poddionice bio je do kraja maja ove godine.

Naša je ekipa posjetila ovo gradilište kako bismo zabilježili u kojoj su fazi radovi te hoće li konačno biti završeni nakon dva probijena roka. Evidentno je da predstoji još posla do potpunog završetka radova, a trenutačno se intenzivno radi na gradnji kružnog toka u mjestu Bradina kojim će se putnici uključivati na autocestu kroz tunel Ivan, na gradnji naplatne kućice na Bradini te ugradnji elektroopreme, kao i prometne signalizacije. Također, radi se i na asfaltiranju preostalih dijelova koji su ostali nezavršeni.

- Podsjetit ćemo da je poddionica Tarčin - Ivan duga 6,9 kilometara te da uključuje dvocijevni tunel Ivan, dužine 1760 metara, što jasno govori da se radi o kompleksnom i ozbiljnom projektu te koji je od ključnog značaja za transportnu infrastrukturu u Bosni i Hercegovini. Ulažemo zaista velike napore da se posao okonča što je moguće ranije, ali to podrazumijeva da svi radovi moraju biti izvedeni u potpunosti i, naglašavamo, sa zahtijevanom kvalitetom u skladu s projektom i važećom tehničkom regulativom, normama i standardima - podsjetili su iz Autocesta Federacije BiH. Nakon završetka radova, potrebno je izvršiti tehnički pregled i kada Federalno ministarstvo prostornog uređenja izda upotrebnu dozvolu, poddionica može biti puštena u promet.

- Lanac opskrbljivanja i nabave nekih materijala koji se uvoze (ležišta, bitumen, diletacijske naprave, ograde i slično) ozbiljno je narušen pandemijom, a onda ratom u Ukrajini, što utječe i na izvođače radova i rokove - objasnili su iz Autocesta Federacije BiH.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?