banja luka

Banka Srpske i službeno ide u likvidaciju

Banka Srpske
10.05.2016.
u 17:21

Banka Srpske i službeno ide u likvidaciju. Njoj je Agencija za bankarstvo Republike Srpske oduzela bankarsku dozvolu, nakon što je kapital Banke postao negativan, a dioničari Banke nisu osigurali da se taj kapital poveća, priopćeno je iz Agencije za bankarstvo RS.

- Imajući u vidu činjenicu da u zakonskom roku nije uložen prigovor Upravnom odboru Agencije za bankarstvo RS, rješenje o oduzimanju dozvole postaje konačno sa 11. svibnja 2016. godine – naveli su iz Agencije. 

Rješenje o oduzimanju dozvole za rad doneseno je na prijedlog privremenog upravnika, te na osnovu pokazatelja koji ukazuju da je kapital Banke negativan i da dioničari Banke nisu, i pored više puta produžavanih rokova, osigurali povećanje kapitala Banke do propisanog zakonskog minimuma.

- Agencija za bankarstvo Republike Srpske donijela je Odluku o pokretanju postupka likvidacije Banke i imenovala likvidacionog upravnika, koji je dužan sačiniti plan likvidacije i postupak likvidacije provoditi po prioritetima. Za likvidacionog upravnika imenovan je ekonomist Petar Mićić. Agencija za osiguranje depozita Bosne i Hercegovine je u obavezi da postupak isplate osiguranih depozita, odnosno depozita do 50.000 KM, pokrene najkasnije u roku od 30 dana od dana oduzimanja dozvole za rad – navodi se u priopćenju Agencije, prenosi NAP.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije