mostar

Bešlić na tradicionalnalnom božićnom koncertu i prijemu Prosvjete Mostar

09.01.2019.
u 14:46

 

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo "Prosvjeta" Mostar i Srpsko pjevačko i kulturno-umjetničko društvo "Gusle" Mostar organizirali su u utorak navečer u tom gradu tradicionalni božićni koncert i prijem.

Koncert, na kojemu je nastupio glazbeni sastav "Katera" dar je Mostaru u povodu pravoslavnog Božića, a okupio je mnogobrojnu publiku u Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača".

Na početku koncerta božićnu besjedu prisutnima je održao vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije u kojoj je poručio kako "ne postoji lakši put za sve nas ako iskreno želimo zajednički suživot građen na poštovanju i ljubavi u Mostaru i našim prostorima" te iskazao potrebu pokazivanja otvorenosti prema kulturi, mentalitetu i jeziku drugih ljudi i naroda.

Uoči koncerta održan je božićni prijem za visoke uzvanike, čiji je domaćin bio vladika Dimitrije, a na kojemu su prisustvovali mnogobrojni predstavnici vjerskog, kulturnog, društvenog i političkog života.

Prigodnim riječima obratio se i gradonačelnik Ljubo Bešlić koji je na početku sve pozdravio i svima onima koji slave Božić po julijanskom kalendaru zaželio sretan, radostan i miran Božić

Mir Božji- Hristos se rodi!

Današnjem čovjeku suočenim s velikim kušnjama, svakodnevnim izazovima i brigama istinski je potrebna poruka radosti i nade koju donosi blagdan Božića. Božić je i slavljenje rođenja, novog života, a danas kada nam mladi odlaze pred nama je velika potreba mijenjanja mentaliteta i vraćanja vrijednosti života među prioritete društvenih ljestvica vrijednosti. Drago mi je da smo večeras okupljeni ovdje kako bi svojim sugrađanima čestitali Božić i svojim dolaskom iskazali poštovanje, a sve naše razlike da nas ne udaljavaju i razdvajaju već da nas obogaćuju.

One nas trebaju zbližavati i svi zajedno trebamo raditi na njihovu očuvanju i štititi one koji su manji, naglasio je gradonačelnik Bešlić te poručio kako samo tako možemo izgraditi demokratsko, prosperitetno i tolerantnog društva, a sve radi bolje budućnosti za sve narode i građane Mostara i domovine Bosne i Hercegovine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?