Organizacija jubilarnog 15. Večernjakovog pečata bila je na najvišoj razini

BHRT je od Pečata napravio savršenu televizijsku priču

pečat
Foto: VL FOTO
1/4
15.04.2016.
u 07:00

Prvi Večernjakov pečat za 2001. godinu pokazao je organizacijske sposobnosti uključenih u ovaj velebni projekt, piše Večernji list BiH. Godine koje su uslijedile podizale su letvicu sve više i više i koliko god se činilo da manifestacija ne može biti bolja, uvijek se dogode neki novi efekti koji joj daju novu, još veću dimenziju.

Vrhunska organizacija

Uz “Večernji list”, partner projekta je i BHRT. Državna televizija je i ove godine stavila sve svoje programske i produkcijske kapacitete na raspolaganje organizaciji ovog, po svemu, jedinstvenog događaja u čitavoj regiji. BHRT je produkciju slike iz Hrvatskog doma “Herceg Stjepan Kosača” ove godine radio vlastitim digitalnim reportažnim vozilom i bio odgovoran za idejno rješenje scenografije Pečata, čiju je realizaciju radio zajedno s kolegama iz poduzeća ProStage. Za potrebe što kvalitetnije realizacije prijenosa manifestacije bilo je angažirano i posebno tonsko vozilo s 48-kanalnim miksom, kao i posebno osvjetljenje u dvorani. Izravan prijenos išao je na čak četiri televizije iz tri različite države, a u snimkama i na brojnim drugima. I brojne radijske postaje izravno su emitirale ovogodišnji Večernjakov pečat. Skulptura koju je Senad Smaković osmislio još prošle godine prošlih se dana vrijedno radila u Širokom Brijegu. AG Kamen, Paneli Pavković i Gral, tri širokobriješka poduzeća, i ove godine sudjelovala su u realizaciji ovog ozbiljnog projekta izrade Večernjakova pečata. Također, i govornica je bila u znaku Večernjakova pečata i ručno je izrađena za potrebe manifestacije. Sve je to djelo sjajnog scenografa Senada Smakovića. Za vrhunsku produkciju pobrinuo se televizijski redatelj Večernjakova pečata Vedad Hodžić. Ogromne su zasluge i autora scenarija, voditelja i urednika emisija koje su bile uvertira u Večernjakov pečat Dževdeta Tuzlića.

‘Događaj godine’

Škrinju koja je završila u rukama slovačkog predsjednika Andreja Kiske napravila je grudska radijska voditeljica Franka Bracić i njezin FrankArt. Niz je drugih važnih ljudi koji su činili savršenu cjelinu ovogodišnjeg Večernjakova pečata. Već su uslijedile pomnije analize netom završenog Večernjakova pečata i nakon što se zbroji sve ono što je bilo dobro i ono na čemu još treba raditi, počet će pripreme za 16. Večernjakov pečat. I koliko god se čini nemogućim, organizatori će učiniti sve kako bi napravili još veći spektakl i kako bi Pečat zadržao epitet “događaj godine”, kako su ga brojni nazvali.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije