Osmanović:

BiH u 2018. obilježava 25 godina članstva u UNESCO-u

22.02.2018.
u 17:13

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović razgovarao je u Sarajevu s direktoricom Regionalnog ureda UNESCO-a za znanost i kulturu u Europi Anom Luizom Thompson-Flores o suradnji Bosne i Hercegovine i UNESCO-a.

- Bosna i Hercegovina u 2018. godini obilježava 25 godina članstva u UNESCO-u, što će biti obilježeno nizom različitih aktivnosti. Suradnja s Uredom UNESCO u Sarajevu je na zavidnoj razini, pa se nadamo da ćemo i u okviru obilježavanja obljetnice zajednički realizirati niz uspješnih aktivnosti - rekao je ministar Osmanović i najavio da će u travnju u Sarajevu biti održana konferencija ministara kulture jugoistočne Europe.

Posebna pažnja u razgovoru posvećena je implementaciji UNESCO konvencija, priopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Ministar Osmanović informirao je direktoricu regionalnog ureda UNESCO-a da je u prethodnom razdoblju provedeno više aktivnosti na implementaciji Konvencije o mjerama zabrane i sprečavanja nedopuštenog uvoza, izvoza i prenosa vlasništva kulturnih dobara, uključujući formiranje koordinacionog radnog tijela sastavljanog od predstavnika svih nadležnih institucija iz BiH, koji su takođe sudjelovali i na obuci koja je organizirana u suradnji s talijanskim karabinjerima.

Najavio je da u predstojećem razdoblju, kroz TAIEX program Europske unije, biti organizirana radionica na temu ove konvencije na kojoj će sudjelovati predstavnici svih nadležnih institucija i muzeja u BiH.

Posebno zadovoljstvo ministar je izrazio zbog izbora Bosne i Hercegovine za članicu Komiteta za svjetsku baštinu, kao i upisa Hagade u UNESCO Međunarodni registar Pamćenje svijeta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?