Dalipagić s Mardasom i Gadisom

BiH želi bolju prometnu povezanost s Grčkom

Sasa Dalipagic
16.03.2016.
u 16:22

Dalipagić je istaknuo jasno opredjeljenje BiH za bolje prometno povezivanje između ove dvije zemlje, pri čemu se prvenstveno misli na aktivnosti koje se provode u cilju izgradnje putne komunikacije koja bi povezala Jadransko-jonsku regiju

Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić sastao se danas u Sarajevu s Nj.E. zamjenikom ministra vanjskih poslova Grčke Dimitriosom Mardasom i Nj.E. veleposlanikom Grčke Karolosom Gadisom, te predstavnicima drugih ministarstva i Gospodarske komore Atene.

U okviru ovog sastanka, zamjenik ministra Dalipagić istaknuo je jasno opredjeljenje BiH za bolje prometno povezivanje između ove dvije zemlje, pri čemu se prvenstveno misli na aktivnosti koje se provode u cilju izgradnje putne komunikacije koja bi povezala Jadransko-jonsku regiju. 

Zamjenik ministra je naglasio kako je upravo ekonomski razvitak ovisan od izgradnje prometne infrastrukture, a samim tim i euroatlanske integracije podrazumijevaju integriranje BiH u regionalnu i kontinentalnu komunikacijsku putnu mrežu. Ovaj koridor spojit će Jadransko i Jonsko more, kroz teritorijalni prostor Italije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i dalje kroz Crnu Goru prema Albaniji i Grčkoj.

Obje strane su se složile da postoji veliki interes za uspostavljanje zračne linije između BiH i Grčke, što bi dovelo do značajne suradnje u području turizma a time i bolje ekonomske suradnje dviju zemalja. 

U narednom razdoblju, zamjenik ministra Dalipagić će uputit Pismo interesa resornom ministru Grčke za održavanje sastanka na kojem će tema biti promet. Ovo je ujedno bio i oproštajni posjet veleposlanika Gadisa koji krajem ožujka napušta BiH radi završetka mandata.

Na koncu razgovora iskazana je spremnost za intenziviranje razgovora i nastavak suradnje, priopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije