I HRVATI SPADAJU U TU SKUPINU

Bill Gates apelira na sve koji 2024. izlaze na izbore: 'Kada bih vas mogao zamoliti jednu stvar'

25.12.2023.
u 18:57

Politika je nezaobilazna tema. U 2024. godini građani gotovo 60 zemalja izaći će na izbore

Suosnivač Microsofta i jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, Bill Gates, objavio je otvoreno pismo svijetu u kojemu je iznio neka predviđanja i nade za godinu pred nama. Naveo je da ga je rođenje unuke natjeralo da promijeni svoj pogled na svijet i počne razmišljati o svijetu koji ostaje njenoj generaciji.

"Sretan sam što mi moj posao daje uvid u sve načine na koji svijet postaje bolji. Izazovi s kojima smo suočeni čine se manje strašni kada razumijete točno što trebamo da bi se uhvatili s njima u koštac" napisao je Gates, a prenosi Fox Business. "Podijelit ću nekoliko razloga zbog kojih sam optimističan u vezi 2024. godine. Nadam se da će i vas uzbuditi o napretku kojem svjedočimo kao što su i mene" poručio je.

Gates smatra kako će se napredak umjetne inteligencije višestruko ubrzati, naročito u medicini, a koristit će ih se za brze pretrage ogromnih količina podataka kako bi se otkrile nove terapije za neke od najopasnijih bolesti. "U zemljama s visokim prihodima, poput SAD-a, pretpostavljam da će građani intenzivnije koristiti usluge umjetne inteligencije za 18 do 24 mjeseci" istaknuo je. Kada je riječ o manje razvijenim zemljama, poput onih na afričkom kontinentu, Gates tvrdi da će one na slične razine integracije umjetne inteligencije doći za otprilike tri godine. "To je i dalje zaostatak, ali puno manji nego što smo viđali kod nekih drugih inovacija" napomenuo je. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije