Božić u Posavini

Božićni sajmovi u Orašju i Domaljevcu

23.12.2015.
u 07:00

Božićni koncert u crkvi bl. Alojzija Stepinca, prvi Božićni sajam u Orašju, posjet štićenicima domova za stare i nemoćne u Posavini...

I dok Posavina još uvijek liječi rane od prošlogodišnjih poplava, život se odvija, a najradosniji katolički blagdan Božić stanovnici dočekuju u znaku tradicionalnih običaja. Užurbanost se osjeća u tri posavske općine, a izdvajamo tek neke od predblagdanskih slika. Župa bl. Alojzija Stepinca u Orašju, u suradnji s Centrom za kulturu Orašje, organizirala je božićni koncert 'Božić u Orašju'. Nastupili su mješoviti zbor mladih 'Iuventus Salinarum' župe sv. Petra i Pavla - Tuzla te školski zbor SŠ fra Martina Nedića, Orašje. Orašje prvi put dobiva manifestaciju 'Božićni sajam'. Na platou kod zgrade Općine postavljeni su štandovi gdje proizvode izlažu članovi Udruge pčelara, voćara i povrtlara, postavljen je i štand s ručno izrađenim nakitom. Uz druženje i pjesmu pripremaju se i u općini Domaljevac-Šamac. Na trgu su za najmlađe dijeljeni darovi. U povodu blagdana članovi Udruge umirovljenika općine Orašje pokrenuli su inicijativu. S obzirom da je u Orašju svoja vrata otvorio Dom za osobe treće životne dobi, odlučili su ih posjetiti. Za svog prvog posjeta toj ustanovi, svim stanarima pripremili su i prigodne darove. - Želimo sa štićenicima Doma 'Rivera' u razgovoru i pjesmi provesti lijepo popodne i poručiti da nisu sami i zaboravljeni, kazala je Dubravka Stojanović, članica Udruge.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?