Predsjednica FBiH u Rami

Bradara: Franjevački samostan Rama-Šćit neprocjenjivo bogatstvo za cijelu BiH

30.10.2023.
u 08:39

Samostan je i jedno od najpoznatijih i najposjecenijih ramskih lokacija čemu vjerujem ,doprinosi i predan rad te nevjerojatna energija gvardijana Jozića", kazala je predsjednica Bradara

U sklopu 7. Ramskih dana kulture Etno skupina "Čuvarice" večeras je u Rami organizirala i promociju novog, drugog po redu albuma "Tragom prošlosti".

Promociji je nazočila i predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara.

Boravak u Rami iskoristila je i za posjetu fra Andriji Joziću gvardijanu i župniku župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Rami.

"Franjevački samostan Rama-Šćit sa etnografskim muzejom, umjetničkom galerijom kao i bogatom poviješću predstavlja neprocjenjivo bogatstvo za cijelu BiH a posebno Hrvate katolike. Samostan je i jedno od najpoznatijih i najposjecenijih ramskih lokacija čemu vjerujem, doprinosi i predan rad te nevjerojatna energija gvardijana Jozića", kazala je Bradara koja je vrijeme provedeno u Rami iskoristila i za sastanak sa Općinskim odborom HDZ-a BiH ove općine.

Novi predsjednik odbora, Slavko Bilić, predsjednicu Bradara koja je i dopredsjednica HDZ-a BiH upoznao sa članovima odbora, aktivnostima a posebno projektima Mladeži i Zajednice žena.

"Sa kapacitetom koji imamo u Vijeću no najviše znanjem, radom i zalaganjem trudimo se učiniti našu lijepu Ramu ugodnom i za život, ukazivati na probleme ali i promovirati našu tradiciju povijest i način života kako to rade i naše Čuvarice čijem koncertu smo nazočili. Posjet predsjednice Federacije BiH Lidije Bradare bit će nam dodatan motiv da nastavimo još jaču borbu za našu Ramu", kazao je Bilić.

Inače, "Ramski dani kulture" trajali su cijeli mjesec a talent i predanost Biljane Glibo, njene obitelji kao i svih "Čuvarica" kao pokroviteljica manifestacije prepoznala je i predsjednica Bredara.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije