Razgovarao s Vlaisavljević

Čavara: Neophodna mnogo veća kultura dijaloga u društvu

Marinko Čavara
12.09.2016.
u 13:51

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara razgovarao je danas s direktoricom Centra za kulturu dijaloga Sanjom Vlaisavljević.

Vlaisavljević je tom prigodom upoznala predsjednika Federacije BiH da Centar za kulturu dijaloga njeguje interetnički dijalog među mladima u cijeloj BiH, te svojim primjerom pokazuje kako je moguće ujediniti sve škole pod zajednički program rada u debatama, uvažavajući sve razlike, priopćeno je Ureda Predsjednika Federacije BiH. 

Po riječima direktorice Vlaisavljević, ovaj je centar jedina organizacija koja kontinuirano realizira svoje aktivnosti u koje su pored 50 škola, uključene i medrese i katolički školski centri.

Tijekom sastanka razgovaralo se i o planovima Centra za kulturu dijaloga, među kojima je istaknuto obilježavanje velikog jubileja, 20 godina od prvog susreta BiH sa kulturom dijaloga kroz ovaj Centar, za čije su obilježavanje potrebna znatna financijska sredstva.

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara istaknuo je kako je neophodna mnogo veća kultura dijaloga u društvu, a izgradnja te osobine kod mladih ima veliko značenje za izgradnju boljeg društva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?