SULEJMAN TIHIĆ

Čelnik SDA čak 14 puta u životu morao je na operacijski stol

Sulejman Tihić (1)
Zoran Grizelj/VLM/PIXSELL
16.05.2014.
u 09:11

Sulejman Tihić na intenzivnom liječenju u sarajevskom Kliničkom centru

Zdravstveno stanje predsjednika SDA Sulejmana Tihića jučer je bilo stabilno. Tako su barem objavili iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu gdje je predsjednik SDA i dopredsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH primljen dan ranije u prilično lošem stanju.

Duže vrijeme odsutan

- Rade se dodatne dijagnostičke procedure od kojih će ovisiti dalji tijek terapija i liječenja. Njegovi osnovni vitalni parametri su stabilni. Rade se sve dodatne dijagnostičke procedure od kojih će ovisiti dalji tijek liječenja, kazala je Muamera Šehić, glasnogovornica Kliničkog centra. Tihić je u srijedu primljen na Institut za bolesti srca Kliničkog centra. U trenutku kada je primljen imao je otežano disanje i bio u stanju opće slabosti. On je već mjesecima zbog teške bolesti i operacija odsutan iz političkog i javnog života. U posljednje vrijeme se oporavljao u svojoj kući u Šamcu, nakon što je prošle godine operiran u Njemačkoj. Ipak, nedavno je došao u Sarajevo, a samo dan prije nego je prebačen u bolnicu od njegovih prijatelja se moglo čuti kako je on u relativno dobrom stanju. Inače, posljednjih mjeseci dolaze prilično oprečne informacije o Tihićevom zdravstvenom stanju. On se brzo nakon operacije, 4. listopada, vratio redovitim aktivnostima. Međutim, zbog iscrpljenosti, a na preporuku liječnika, ubrzo se povukao iz javnog života i svega nekoliko puta se pojavio u javnosti u posljednja tri mjeseca.

Velik broj operacija

Od djetinjstva do sada Tihić je imao ukupno četrnaest operacija, počevši od krajnika, slijepog crijeva, zapetljanja crijeva, ozljede noge, kuka, debelog crijeva, pluća. Neki od zdravstvenih problema povezuju se i s ratnim zarobljeništvom i boravkom u logoru, ali njegovi zadnji zdravstveni problemi posljedica su tumora, odnosno metastaza koje su se javile nakon ranijih operacija. Dva operativna zahvata u proteklih sedam godina bila su iznimno teška i zahtjevna. Prvi je bio operacija kuka u rujnu 2007. , koja je izvedena u Sarajevu. Nepunih pola godine kasnije Tihiću je dijagnosticiran tumor debelog crijeva. Uspješna devetosatna operacija uklanjanja tumora izvedena je u Ljubljani, ali je oporavak trajao prilično dugo. Nakon nekoliko godina Tihić je ponovno bio izložen kemoterapiji jer su kontrolni nalazi tumor-markera bili uvećani. Potom je uslijedila operacija u Njemačkoj. Cijelo vrijeme Tihić je ostao na čelu stranke. Do sada je Tihić uvijek izlazio kao pobjednik u borbi s bolestima koje ga nisu štedjele.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije