Sastanak Čovića i Lajčaka

Lajčak: Početak jedne nove etape značajne za budućnost BiH

covic lajcak
15.02.2016.
u 12:07

"Nadam se da će današnji dan biti jedno veliko ohrabrenje za sve u BiH koji vjeruju u europsku perspektivu i europski put", istaknuo je Lajčak

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović, nakon predaje zahtjeva BiH za članstvo u Europskoj uniji, sastao se s potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih i europskih poslova Slovačke Republike Miroslavom Lajčákom. 

Čović i Lajčak su razgovarali  aktualnoj situaciji u BiH te o europskom putu BiH. 

Lajčak je tijekom susreta s Čovićem izrazio zadovoljstvo zbog predaje zahtjeva BiH za člastvno u EU, istaknuvši da je to početak jedne nove etape značajne za budućnost BiH. 

"Nadam se da će današnji dan biti jedno veliko ohrabrenje za sve u Bosni i Hercegovini koji vjeruju u europsku perspektivu i europski put", istaknuo je Lajčak.

Slovačka će u srpnju ove godine od Nizozemske preuzeti predsjedavanje Europskom unijom i tim povodom Lajčak je ponovio da je i u tom svojstvu njegova zemlja spremna pomoći BiH.

"Slovačka podržava proces proširenja Europske unije i mi ćemo biti pozitivni. Naravno, domaći zadatak mora se odraditi u Bosni i Hercegovini i mi ćemo pomoći. Željeli bismo da naše predsjedavanje bude i jedna dobra vijest za europsku perspektivu Bosne i Hercegovine", izjavio je šef slovačke diplomacije. 

Pitanje pravosuđa Lajčak je ocijenio jednim od najvažnijih u procesu pristupanja, istakavši da je za EU važno da "pravosudne institucije u BiH rade neutralno, objektivno, izbalansirano bez političkih utjecaja", prenosi Klix. 

Čović je ponovio da je ovo veliki dan za Bosnu i Hercegovinu izrazio je zahvalnost zbog svega što su slovački ministar i njegova zemlja uradili za BiH na njenom europskom putu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije