Predsjednica rs

Cvijanović: SIP BiH je neozbiljna institucija

 Željka Cvijanović
06.11.2020.
u 17:53

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je kako je obveza Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) BiH stvoriti pretpostavke za normalan i uredan izborni proces, što podrazumijeva da se omogući glasanje svima koji na to imaju pravo i da se uskrati glasanje onima koji na njega nemaju pravo.

Komentirajući tvrdnje glasača u inozemstvu da još nisu dobili glasački materijal i da od SIP-a ne dobivaju odgovor hoće li uopće moći glasovati, Cvijanovićeva je istaknula kako je sa sadašnjim sastavom SIP-a problematično sve počevši od njihovog imenovanja.

Cvijanović je podsjetila kako su problemi počeli imenovanjem članova SIP-a bez natječajne procedure, preko odgađanje datuma izbora, do priče oko toga kako nema financija za održavanje izbora.

"Izbori su trebali biti u vrijeme kada je epidemiološka situacija bila daleko povoljnija. Tada smo imali po 20, 30 ili maksimalno 40 zaraženih dnevno, sad imamo 500, 600, 800 ili više zaraženih na dnevnoj razini i sada ih trebamo održati", rekla je Cvijanović novinarima u Banjoj Luci, javlja Srna. 

Cvijanović je ukazala i na činjenicu kako se netko obraća SIP-u, a ne dobija od njih odgovore.

"To pokazuje da su oni jedna neozbiljna institucija. Svaki građanin koji ima pravo glasa, kada se obrati nadležnoj instituciji treba dobiti adekvatan odgovor i da mu se omogući da ispuni svoje Ustavom propisano pravo", naglasila je Cvijanović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?