obilježavanje

Dan općine Čapljina

Herceg
29.09.2016.
u 17:15

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije sudjelovao je danas u programu svečanoga obilježavanja Dana općine Čapljina.

Čestitajući u osobno i u ime Vlade  Dan općine građanima Čapljine, a katoličkim vjernicima i blagdan sv. Franje, predsjednik Herceg, u obraćanju nazočnima, na poseban način osvrnuo se na činjenicu kako je Čapljina po mnogim parametrima jedno od bitnijih središta, ne samo naše županije, nego i šire.

''Čast je biti dio slavlja u čast sv. Franje Asiškog, zaštitnika župe i općine, ali i okoliša i prirode. Bog kad je stvarao ovaj prostor nije štedio, dao je vrijednost koju treba štititi, ali i održivo koristiti. Općina Čapljina zemljopisno je uz Europsku uniju, ali prema onim uspjesima koje smo vidjeli i uspjesima do sada, ona je u Europi. To su mnogi prepoznali jer od 2014. godine općina Čapljina nosi titulu europskog otvorenog grada, a od 2016. godine Europski pokret za BiH Čapljinu je prepoznao kao jednu od najboljih lokalnih zajednica za investiranje i ulaganje, a njezin načelnik, dr. Vidić proglašen je europskim načelnikom. Uz sve narečeno, možemo reći kako je Općina Čapljina jedna od najrazvijenijih i najfunkcionalnijih općina u Federaciji BiH'', kazao je predsjednik Herceg.

''Vlada je jasno opredijeljena i zagovara europski put BiH, daje snažnu potporu razvitku institucija, ali i jačanju uloge jedinica lokalne samouprave na tom putu. Kroz naše resore sve naše općine, pa i Čapljinu, snažno podržavamo, vodeći računa o tomu da se kuća gradi od temelja, a temelj naše županije jesu općine. Vlada HNŽ podržala je niz značajnih infrastrukturnih projekata u Čapljini, i tako će biti i ubuduće'', zaključio je predsjednik Herceg.

Obraćajući se nazočnima dr. Smiljan Vidić, načelnik općine na poseban se način zahvalio Vladi HNŽ i predsjedniku Hercegu, ističući odličnu suradnju na projektima od interesa za Čapljinu.

Na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća bili su nazočni i ministri u Vladi HNŽ: Donko Jović,  Oliver Soldo, Slađan Bevanda i Stjepan Krasić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije