HŠK Posušje sklapa momčad koja će se moći uspješno nositi s konkurencijom

Davor Landeka: Tražimo pojačanja u svim linijama, ne smijemo griješiti

storyeditor/2023-06-15/posusje.png
16.06.2023.
u 16:27

Puno se promjena dogodilo u HŠK Posušje u ovoj godini, kao i u protekloj. Promjene koje najviše zanimaju pristaše kluba, u rukovodstvu su i svlačionici, ali i u infrastrukturi, piše Večernji list BiH.

Ugovor do ljeta 2024.

Tako je prvi čelnik, predsjednik kluba Dario Sesar završio svoj mandat i odstupio, a Skupština za novoga predsjednika izabrala Ivana Petrica Bagušića. Dugogodišnji zaslužni igrač Davor Landeka prekinuo je igračku karijeru te se prihvatio dužnosti sportskoga direktora HŠK Posušje. Nakon završetka prvenstva i izborenoga ostanka u Premijer ligi BiH, dogovoreno je produljenje suradnje s trenerom Brankom Karačićem koji je sklopio ugovor do ljeta 2024. godine.

- Karačićeve zasluge za osiguranje ostanka nesumnjivo su velike. On je sada na odmoru u Slavoniji i na Mokri dolac će stići do prozivke i početka priprema 20. lipnja. Nakon uvodnih priprema u Posušju, vjerojatno ćemo od 5. do 13. srpnja raditi na Kupresu. Imamo i dvije ugovorene prijateljske utakmice, 1. srpnja protiv GOŠK-a te 9. srpnja protiv Tomislava - rekao nam je sportski direktor Landeka, koji se pomalo navikava na novu ulogu, nakon što je 20 godina nosio majicu brojnih klubova: Zrinjskog, Dinama (Zg), Rijeke, švicarskog Grashopersa, Širokog Brijega, Imotskog te, na kraju, Posušja.

- Napokon neću na pripreme. Malo mi je neobično, ali dosta je bilo. I ovaj je posao dinamičan, slično kao i dok sam igrao. Nude nam se brojni igrači sa svih strana. Moramo se pojačati te u svakoj liniji tražimo po barem jednoga čovjeka. Ne smijemo griješiti. Ne radim ništa bez dogovora s trenerom Karačićem. Posušje nije bogat klub, naš proračun u odnosu na neke druge klubove u Bosni i Hercegovini prilično je skroman. Stoga moramo voditi računa o svakome novčiću i trošiti sukladno mogućnostima. Poznati smo odranije kao klub u kojem ni u čemu nema kašnjenja i gdje je sve na vrijeme. Ne smijemo se zalijetati - kaže Landeka.

Bivši kapetan momčadi misli kako Posušje mora zadržati dosadašnji "kostur momčadi".

- Jako je važno što smo produljili ugovore s lijevim bočnim Lukom Lučićem, iskusnim zadnjim braničem Dariom Krištom i jednako iskusnim ofenzivcem Gabrijelom Bobanom. Napustio nas je samo lijevi bek Tomislav Dadić. No, u kontaktu smo s nizom zanimljivih igrača. Već smo potpisali ugovor s Karlom Kamenarom, koji je u protekloj sezoni igrao u veznom redu Zrinjskog (te u Osijeku, Dinamu, Rudešu...). I Karlo Stapić (21) afirmirao se kao vezni igrač. Došao je iz dobojske Sloge (ranije igrao za BFK Simm-Bau).

Mladi igrači

Pripremama će se priključiti i nekoliko mladih igrača iz klupske Škole nogometa. Iz Tomislava se s posudbe vratio Ivan Bešlić... Sve u svemu, uvjeren sam kako ćemo imati dobru momčad, bolju nego prošle sezone - misli Landeka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?