Bivši srbijanski tužitelj otkrio

Del Ponte htjela optužiti i Tuđmana, na ispitu politička optužnica za Herceg Bosnu

07.11.2017.
u 11:00

Bivši tužitelj za ratne zločine Srbije Vladimir Vukčević ustvrdio je kako mu se nekadašnja haaška tužiteljica Carla Del Ponte povjerila da je kanila podići optužnicu protiv prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, ministra obrane Gojka Šuška i načelnika Glavnog stožera Janka Bobetka, što se savršeno uklapa u mozaik njezina pokušaja da se Republiku Hrvatsku, bh. Hrvate i njihovo vodstvo proglasi jedinim agresorima u regiji, što je djelomično potvrđeno u prvostupanjskoj presudi šestorici dužnosnika Herceg Bosne s postojanjem navodnog zajedničkog zločinačkog pothvata.

Opsjednuta Zagrebom

“Mislim da je bilo pitanje dana kada će podignuti optužnica protiv Tuđmana. Potvrdila mi je to i Carla Del Ponte. Imali su namjeru podići optužnice ne samo protiv Tuđmana već i protiv Gojka Šuška, pa i načelnika Stožera Janka Bobetka. Oni su htjeli hrvatski vrh izvesti pred Sud”, rekao je Vukčević. Ova je izjava posebno važna u kontekstu skore drugostupanjske presude šestorici nekadašnjih dužnosnika Herceg Bosne, premijera Jadranka Prlića, ministra obrane Brune Stojića, načelnika Glavnog stožera HVO-a generala Milivoja Petkovića i Slobodana Praljka te zapovjednika Vojne policije HVO-a Valentina Ćorića i predstojnika Odjela za zatočenike i razmjenu Berislava Pušića, koja će se izreći potkraj studenoga ove godine...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije