sarajevo

Desnica Radivojević pušten iz pritvora

Klix.ba
02.05.2019.
u 12:13

Desnica Radivojević i Vahid Jašarević, uhićeni u sklopu akcije Farmer, pušteni su iz pritvora u Kazneno-popravnom zavodu Sarajevo, potvrdila je Azra Bavčić iz Tužiteljstva ŽS za Klix.ba.

Županijski sud u Sarajevu ukinuo je pritvor Radivojeviću i Jašareviću, a na prijedlog Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo. Određene su im, kako saznajemo, mjere zabrane.

"Ivica Mladina i Refik Džafić, uhićeni u istoj akciji, ostat će u pritvoru još dva mjeseca, zbog opasnosti od uticaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela", kazala je Bavčić, dodavši da je Mladini produžen pritvor i zbog opasnosti od bjekstva.

Podsjećamo, bivši ministar prostornog uređenja Federacije FBiH Desnica Radivojević tereti se da je iz proračuna isplatio pet tisuća KM Aganu Valentiću za donirani traktor, a koji je u konačnici završio na njegovom imanju.

Bivši ministar tereti se da je prisvojio traktor, koji nije pronađen na njegovom imanju, već kod Radivojevićevog prvog susjeda u Srebrenici. Tužiteljstvu ŽS tereti komisiju Vlade FBiH da nije dodjeljivala donacije, već da su zaključivani fiktivni ugovori. 

Radivojević tereti se da je znao za postupanja sporne komisije i da je surađivao sa članovima komisije, kao i da su sastanci održavani u njegovom uredu. 

Također, za osumnjičene Mehmeda Nikišića, Abdulaha Tutmića, Vahida Jašarevića, Husejina Selimovića i Envera Smajića su ranije predložene mjere zabrane.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?