upoznavanje s ljudima iz IT sektora

Digitalno-duhovno hodočašće: Međugorje IT kongres – ITM od 7. do 10. ožujka 2024.

it sektor
15.12.2023.
u 21:34

Međugorje se od 1981. godine do danas razvilo u svjetski poznato mjesto molitve i duhovnosti. Želeći podijeliti ovo iskustvo s drugima, organizira se Međugorje IT konferencija (ITM) koja pruža priliku za duhovni rast i upoznavanje s ljudima iz IT sektora. 

Kako se navodi, u IT sektoru koju često pokreću komercijalne aplikacije i mainstream projekti rijetko se mogu pronaći sadržaji koji su u skladu s dubokim duhovnim interesima softverskih inženjera. 

- Papa Franjo nas potiče na korištenje tehnike u širenju evangelizacije kada kaže: „Potrebno je da se poslanje Crkve prilagodi vremenu i da koristi suvremena sredstva koja nam tehnika stavlja na raspolaganje. Radi se o ulaženju na suvremena područja naviještanja milosrđa i Božje dobrote. Trebamo se služiti tim sredstvima, osobito internetom, a da ne postanemo sluge tih sredstava. Moramo izbjegavati da postanemo taoci mreže i umjesto toga loviti ribe, to jest privlačiti duše Gospodinu“.

Potaknuti Papinim riječima ovim putem pozivamo na konferenciju softverske inženjere i tehnološke profesionalce koji žele svoje vještine, sposobnosti i stručnost primijeniti u projektima povezanim s prožimanjem tehnološkog svijeta i duhovnosti te širenju evangelizacije, navode organizatori.

„Koliko god situacija bila teška, ponekad se doista čini da nema mjesta za evanđeosku poruku, ne smijemo odustati od provođenja onoga što je bitno u našem kršćanskom životu, a to je evangelizacija“, kaže papa Franjo. 

Ciljevi ovog projekta su prožeti međugorskom duhovnošću:

1.Duhovnost Međugorja kao globalni fenomen još više unijeti u živote pojedinaca.

2.Pozabaviti se pitanjima kako živjeti kao vjernici u digitalnom svijetu i pritom ne izgubiti vlastiti kršćanski identitet.

3.Premošćivanje tehnologije i duhovnosti: uključivanje u dinamične rasprave i stvaranje veza između pojedinaca koji dijele ljubav prema katoličkoj vjeri i tehnologiji, s ciljem istraživanja novih granica i suradnje, naveli su organizatori. 

Pozvali su koji žele da se prijave na konferenciju putem linka https://mediamirmedjugorje.com/conference. Broj mjesta je ograničen, stoga potiču sve da se prijave ranije i rezerviraju mjesto na ovom digitalno-duhovnom hodočašću koje počinje 7. a završava 10. ožujka 2024. u Međugorju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije