Helikopterski servis

Djevojčica helikopterom hitno prevezena iz Banje Luke u Beograd

helikopter
13.01.2023.
u 17:16

Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske i liječnici Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske izvršili su hitni zračno-medicinski prijevoz osmogodišnje djevojčice iz Banje Luke za Beograd radi daljnjeg liječenja, izjavio je direktor Helikopterskog servisa Boban Kusturić.

On je istaknuo da je djevojčica prevezena u Beograd u Institut za neurokirurgiju.

- Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske, liječnici i tehničari UKC-a spremni su i dalje, u kontinuitetu, odgovorno i profesionalno nastaviti s operacijama zračno-medicinskog prijevoza, kao što su to činili i do sada - rekao je Kusturić za Srnu.

On je rekao kako je ovo prvi zračno-medicinski prijevoz Helikopterskog servisa u ovoj godini ili 324. od 2014. godine, kada je osnovana Služba zračno-medicinskog prijevoza.

Kusturić je u izjavi za Srnu nedavno naglasio kako pripadnici Helikopterskog servisa profesionalno i odgovorno izvršavaju postavljene zadatke.

- Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske, liječnici i medicinski tehničari, kao tim koji čini Službu medicinsko-zračnog prijevoza, radom dokazuju opravdanost postojanja ove službe koja ima sve više zahtjeva za izvršenje kompliciranih i zahtjevnih medicinskih prijevoza - dodao je Kusturić.

Postojanje jednog ovakvog servisa do sada se u niz navrata pokazalo iznimno važnim kada je riječ o brzini reagiranja u različitim medicinskim situacijama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije