Lazar Prodanović

Do kraja veljače moguće izmjene Izbornog zakona

Lazar Prodanovic
04.01.2016.
u 13:12

Zamjenik šefa kluba zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Lazar Prodanović smatra da bi do kraja veljače u parlamentu BiH mogle biti usvojene izmjene i dopune Izbornog zakona BiH.

- Ako usuglasimo potrebna pitanja i ako svi amandmani budu definirani, smatram da bismo do kraja siječnja mogli imati izmjene i dopune Izbornog zakona, koje bi mogle biti usvojene do kraja veljače u parlamentu BiH, rekao je Prodanović za "Glas Srpske".

Prodanović, koji je i član Interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva, rekao je da bi 11. ili 12. siječnja trebali definitivno biti zauzeti stavovi kada je riječ o eventualnom pomjeranju izbora.

On je rekao da je stav SNSD-a da su potrebni lokalni izbori 2016. godine, te kako vjeruje da će ova stranka imati bolji izborni rezultat nego 2014. godine.

Prodanović je rekao da je neophodno ići i na izmjene Ustava Federacije BiH i Zakona o lokalnoj samoupravi Republike Srpske, ističući da zbog toga nije siguran da će inicijativa za pomjeranje izbora dobiti većinsku podršku.

Govoreći o radu srpskih predstavnika u Vijeću ministara BiH, Prodanović zaključuje da mora postojati veći stupanj koordinacije između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srpske bez obzira na to što je u Srpskoj jedna, a na razini BiH drugačija vlast i oporbe. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?