ministarstvo obrane bih

Dobra suradnja oružanih snaga BiH i Kine

osbih
16.08.2016.
u 14:38

Zamjenici ministrice obrane Bosne i Hercegovine Sead Jusić i Boris Jerinić zahvalili su na doniranim sredstvima Oružanim snagama BiH tijekom današnjeg susreta s izaslanstvom Oružanih snaga Narodne Republike Kine, koju je predvodio načelnik Ureda za međunarodnu i vojnu suradnju Centralne vojne komisije, kontraadmiral Guan Youfei, prenosi Fena.

Youfei je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom u oblasti obrane, iznoseći konkretne prijedloge za njeno unapređenje.

S obzirom na to da je od početka ove godine otpočeo proces reforme Oružanih snaga Kine, čiji je prioritet suradnja s drugim zemljama, admiral Youfei je naglasio u tom smislu da je cilj proširiti međusobnu suradnju, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH.

Kao neki od primjera proširenja suradnje istaknute su oblasti mirovnih misija, školovanja vojnog osoblja, deminiranja, borbe protiv terorizma i pomoći oružanih snaga civilnim strukturama za vrijeme prirodnih nepogoda.

Bh. izaslanstvo je pozitivnim ocijenilo i suradnju s veleposlanicom Kine u BiH Chen Bo, vojnim atašeom Kine u BiH i njegovim zamjenikom, koji doprinose unapređenju odnosa u oblasti vojne suradnje dviju zemalja.

Visoko izaslanstvo Oružanih snaga Kine trebalo bi se danas susresti i s ministricom obrane BiH Marinom Pendeš, načelnikom Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnikom Antom Jelečem, nakon čega je planiran posjet Centru za obuku za operacije podrške miru (PSOTC) u kampu Butmir.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?