TEŠKE UVREDE

Dodik Crnadka nazvao prolaznom karikaturom i turbo izdajnikom

milorad dodik
14.01.2016.
u 14:56

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovio je danas tvrdnju da predstavnici Saveza za promjene u vlasti na nivou BiH "vrše nacionalnu izdaju RS", jer Vijeće ministara BiH "nazivaju vladom".

Posebno je optužio ministra vanjskih poslova BiH Igora Crnadka da je nedavno na gostovanju u emisiji BBC-a nazvao Vijeće ministara BiH "vladom BiH".

Dodik je danas iznio i optužbe osobno na šefa bh.diplomacije da je "periferna ličnost", "nedorastao", "skorojević", "prolazna karikatura u političkom životu", "turbo izdajnik"...

Dodik je u izjavi novinarima u Banja Luci, između ostalog, rekao da će "njega riješiti narod, a ne Crnadak“.

- Ako su spremni da vrše nacionalnu izdaju, kao što radi Crndak, rušeći Ustav i promovirajući Vijeće ministara, koje nije vlada, u vladu BiH, sve što kažu o meni nije važno - ustvrdio je Dodik.

Za Savez za promjene je rekao da deset godina priča o nekim uhićenjima, a da se ništa ne dešava te istaknuo da trebaju već jednom prestanu "s tom harangom".

Pojašnjavajući šta znači njegova izjava da ide u konačni obračun s opozicijom u RS, Dodik je naveo "da to ne znači da će neko uzeti pušku, već da će se politički obračunati s nekima kao što je Crnadak te da želi da narodu ukaže na "izdaju koju vrši Savez za promjene svaki dan".

Dodik je i za člana Predsjedništva BiH iz RS Mladena Ivanića rekao da nije želio da se zauzme da BiH ima stav ranije predlaganoj britanskoj rezoluciji o Srebrenici.

Za Ivanića je naveo da je "kukavica" i "kalkulant".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije