predsjednik RS-a

Dodik podnio kaznenu prijavu protiv tužitelja koji je podigao optužnicu protiv njega

Milorad Dodik
Armin Durgut/PIXSELL
15.08.2023.
u 18:37

"On je kao službena osoba Tužiteljstva BiH, u namjeri da nanese štetu instituciji predsjednika RS, koju predstavljam, te Milošu Lukiću, v.d. direktora Službenog glasnika RS, donio nezakonitu odluku, čime je počinio kazneno djelo povreda zakona iz člana 346. i zlouporaba službenog položaja ili ovlasti iz člana 315. Kaznenog zakoa RS - naglasio je Dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodika podnio je kaznenu prijavu protiv tužitelja Tužiteljstva BiH Nedima Ćosića. 

Dodik je prijavu podnio posebnom odjelu Republičkog javnog tužiteljstva RS za suzbijanje korupcije, organiziranog kriminala i najtežih oblika gospodarskog kriminala u Banjoj Luci.  

"Kaznenu prijavu sam podnio jer je Nedim Ćosić podigao optužnicu zbog, kako je navedeno, kaznenog djela neizvršavanje odluka visokog predstavnika", naveo je Dodik na svom Twitteru.

"On je kao službena osoba Tužiteljstva BiH, u namjeri da nanese štetu instituciji predsjednika RS, koju predstavljam, te Milošu Lukiću, v.d. direktora Službenog glasnika RS, donio nezakonitu odluku, čime je počinio kazneno djelo povreda zakona iz člana 346. i zlouporaba službenog položaja ili ovlasti iz člana 315. Kaznenog zakoa RS - naglasio je predsjednik RS-a.

 

 

Ključne riječi

Komentara 2

HA
Habuhabuhabu
22:51 15.08.2023.

Ubrzo će se u Hrvatskoj pojaviti više Dodika. Ko ih priziva, tu se i pojave. Živi bili pa vidjeli.

IJ
I ja tebi
19:41 15.08.2023.

A što bi drugo. Kad njega mogu optuživati sa izmišljenim zakonima zašto i on nebi mogao optužiti njih.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije