Nova Bila

Dogovorena humanitarna nogometna utakmica

31.03.2016.
u 07:24

Hrvatska bolnica “Dr. fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj, slijednica Franjevačke crkve-bolnice u ratu i poraću, smještena u novobiljanskoj župnoj crkvi Svetoga Duha, dar RH, temeljni je kamen ostanka i opstanka Hrvata na ovom području. Bolnica već odavno slovi za vrlo uspješnu i uglednu zdravstvenu ustanovu na širem srednjobosanskom području u kojoj se, bez ikakve zadrške, liječe svi građani kojima je liječnička pomoć potrebna, bez obzira na nacionalnu, vjersku ili bilo koju drugu pripadnost.

I vremenom se ukazala potreba za izgradnjom, zapravo dogradnjom, šeste lamele bolničkog zdanja, kako bi se bar djelomično zadovoljile potrebe za novim bolničkim prostorom. Šesta lamela je projektirana, uskoro će biti raspisan međunarodni natječaj za gradnju, dio sredstava je već osigurala Vlada RH, a proteklih dana pokrenuta je inicijativa da se i kroz humanitarnu akciju osigura jedan dio. I na inicijativu novotravničke Udruge “Pront”, a u organizaciji HB “Dr. fra Mato Nikolić”, dogovorena je nogometna utakmica između momčadi “Humane zvijezde” RH i momčadi sastavljene od liječnika, gospodarstvenika, političara, kulturnih djelatnika, bivših nogometaša…, uglavnom s područja središnje Bosne, ali i sa šireg bh. područja.

Prema prvim informacijama koje stižu u javnost od članova Organizacijskog odbora, primariusa dr. Velimira Valjana, ravnatelja novobiljanske bolnice, Ante Rajkovića, viteškog gospodarstvenika, i Ivice Džambasa, predsjednika Udruge “Pront” iz Novog Travnika, u momčadi “Humanih zvijezda” nastupit će nogometna imena iz nedavne hrvatske nogometne povijesti: Dario Šimić, Goran Vlaović, Mario Stanić, Tomislav Šokota, Boris Živković, Robert Špehar, Marko Babić, Petar Krpan, Silvio Marić…

Imajući u vidu humanitarni karakter utakmice, najavljuje se i dolazak i nastup zagrebačkog gradonačelnika, Milana Bandića, predsjednika Olimpijskog odbora Hrvatske Zlatka Mateše, bivšeg uglednog reprezentativca Hrvatske u vaterpolu Dubravka Šimenca i drugih. Neizostavan će biti i legendarni Travničanin, Miroslav Ćiro Blažević. Izbornik momčadi koja će se suprotstaviti “Humanim zvijezdama”, bivši nogometaš, nogometni djelatnik, sada uspješni poduzetnik, Anto Rajković, kaže: - Okupit ćemo mi dobru momčad, kadru ravnopravno se suprotstaviti ‘Humanim zvijezdama’. Momčad još nije kompletirana, no već sada se zna da će unutar momčadi biti bivši nogometaši, ali i uglednici iz političkog, gospodarskog, medicinskog i kulturnog života. Dvojbe nema, priprema se spektakl koji će se održati na Gradskom stadionu u Vitezu 22. travnja u 17 sati.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije