Džakula i Salihović

Dogovoreno proširenje zajedničkog tima u predmetima iz oblasti neizravnih poreza

 Dzakula i Salihovic
20.07.2016.
u 15:13

Dogovor i priprema budućih novih zajedničkih aktivnosti bila je jedna od tema sastanka direktora Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) Mire Džakule i glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH Gorana Salihovića, održanog danas u sjedištu UNO u Banjoj Luci.

Između ostalog, dogovoreno je proširenje već postojećeg zajedničkog tima koji čine službenici UNO i Tužiteljstva BiH, a koji rade na istragama u predmetima iz oblasti neizravnih poreza.

Ranije uspostavljanje spomenutog tima već je dalo dobre rezultate na procesuiranju osumnjičenih za krivična djela iz oblasti neizravnih poreza, kao i na sveukupno prikupljene prihode od neizravnih poreza, koji su u prvih šest mjeseci 2016. godine iznosili tri mlijarde i 106 milijuna KM i bili su veći za čak 93 milijuna KM u odnosu na isto razdoblje 2015. godine.

UNO samo je u tijeku šest mjeseci 2016. godine Tužiteljstvu BiH dostavila 70 izvještaja o postojanju osnovane sumnje da je počinjeno neko od krivičnih djela iz oblasti neizravnih poreza, kao i dopuna izvješća, obavještenja i informacija, prema kojima se procjenjuje da je proračun BiH oštećen za iznos od 9,5 milijuna KM.

Svi ovi izvještaji bit će predmetom budućeg zajedničkog rada i aktivnosti na terenu, priopćeno je iz UNO.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije