Mladen Ivanić

Dok sam član Predsjedništva SNSD neće biti u Vijeću ministara

Mladen Ivanić
06.10.2015.
u 18:57

Sadašnja struktura Vijeća ministara BiH treba ostati, smatra Ivanić

Predsjednik PDP-a Mladen Ivanić izjavio je kako Savez za promjene ne vidi razlog i potrebu za hitnu promjenu sadašnje strukture Vijeća ministara BiH.

"Naše je mišljenje da sadašnja struktura Vijeća ministara BiH treba ostati. Dok god budem član Predsjedništva BiH, Savez za promjene bit će u Vijeću ministara BiH, a SNSD-a neće biti", poručio je Ivanić, javlja Srna. 

On je potvrdio da se sastao s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem i da je tom prilikom ponovio svoj ranije poznati i izneseni stav da ugovor s Islamskom zajednicom u BiH može biti prihvaćen samo onda ako dobije suglasnost Srpske pravoslavne crkve i Katoličke crkve, odnosno da sve tri budu ravnopravne.

"Kad je riječ o nazivu jezika, rekao sam da se tu može naći rješenje da se taj predmet može nazvati nacionalni jezik i gramatika ili materinji jezik i gramatika i sve je riješeno", rekao je Ivanić.

Prema njegovim riječima, generalno se najveći dio sastanka odnosio na političku situaciju u Federaciji BiH gdje je Izetbegović sugovornike informirao o promjenama u Vladi Federacije BiH. 

"Mi smo to primili k znanju i to je stvar stranaka u FBiH" naveo je Ivanić.

Izetbegović je danas rekao kako je na sastanku s Ivanićem i predsjednikom SDS-a Mladenom Bosićem razgovarao o potencijalnoj rekonstrukciji Vijeća ministara BiH, ali da nikakav konačan dogovor nije postignut, dodavši da Savez za promjene ostaje partner SDA na razini BiH.

Komentara 1

KR
krtica
21:03 06.10.2015.

...vase misljenje....a koji ste to vi? da li za sebe govoris u mnozini? a jezik: Hrvati imaju svoj, a ti imas svoj, a muslimani neka pronadju svoj!!! "nacionalni jezik" - glupo, idiotski, mahnito i ludo!!!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije