Što donosi uredba

Domaći, ali i strani stručnjaci obučavat će državne službenike

drzavnauprava_nnn_bih_26102015
27.10.2015.
u 06:30

utvrđen je način na koji će se lista trenera objavljivati, kao i visina i način obračuna naknade za njihov angažman

Donesena je uredba o izmjenama i dopunama uredbe o kriterijima za stjecanje statusa trenera u provedbi stručnog obrazovanja i usavršavanja državnih službenika u organima državne službe u Federaciji, piše Večernji list.

Relevantna oblast

Utvrđen je i način na koji Agencija za državnu službu FBiH utvrđuje i objavljuje listu trenera, visinu i način obračuna naknade za njihov angažman, te međusobna prava i obveze. Ono što vrijedi izdvojiti bit će angažman vanjskih trenera, stručnjaka koji će na pravi način obrazovati i usavršiti službenike državne službe i FBiH. U postupku izbora trenera ocjenjivat će se kriteriji koji ukupno iznose 100 bodova, i to akademsko zvanje i stručno usavršavanje u relevantnoj oblasti, predavačko iskustvo u pripremi i realizaciji programa obuke iz relevantne oblasti, uspješno završen program za obuku predavača organiziranih od međunarodnih organizacija i drugih konzultantskih kuća u BiH i inozemstvu, radno iskustvo u relevantnoj stručnoj spremni i poznavanje procesa reforme javne uprave u BiH. Agencija je, pak, obvezna kontaktirati trenere najkasnije 15 dana prije datuma planiranog za održavanje obuke, te mora u konzultaciji s izabranim trenerom izabrati način pripreme programa obuke iz tematske oblasti koji je predmet obrazovanja i usavršavanja. Uredba, koju donosi Večernji list, detaljno obrazlaže prava i obveze trenera. Njemu se moraju osigurati prostorni i tehnički uvjeti za izvođenje obuke u mjestu i vremenu koji sporazumno utvrdi s Agencijom. Obvezan je i dostaviti Agenciji usuglašen program obuke najkasnije tjedan prije početka obuke.

Naknada

Obračunska jedinica za održane obuke zaposlenicima u organima uprave u FBiH je nastavna jedinica u trajanju od 45 minuta, u neto iznosu od 50 maraka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije