CCI

Državna razina bila je najpozitivniji dio vlasti u 2015. godini

vijece ministara
12.03.2016.
u 11:00

Ivica Ćavar istaknuo je kako je Vijeće ministara BiH tijekom 2015., promatrajući po tromjesečjima, imalo prilično ujednačen intenzitet rada, uz kontinuirani rast učinkovitosti i produktivnosti

Centri civilnih inicijativa (CCI) ocijenili su kako je državna razina vlasti, iako nije ostala pošteđena negativnih utjecaja s nižih razina, u 2015. bila najpozitivniji i najkonstruktivniji dio vlasti u BiH.

Prilikom predstavljanja rezultata praćenja rada Vijeća ministara i PS BiH za 2015., predstavnici CCI-ja kazali su kako može i puno bolje te postoji nezadovoljstvo nekim stvarima, ali “svaka usporedba s prethodnim mandatnim razdobljem i općom disfunkcionalnošću, kojoj smo svjedočili, govori u prilog aktualnoj vlasti”.

Konzultant za nadzor rada Vijeća ministara i PS BiH Ivica Ćavar istaknuo je kako je Vijeće ministara BiH tijekom 2015., promatrajući po tromjesečjima, imalo prilično ujednačen intenzitet rada, uz kontinuirani rast učinkovitosti i produktivnosti. Gledano pojedinačno, po godinama, rezultati u 2015. bolji su jedino od onih iz prethodne godine, kazao je Ćavar istaknuvši i kako je intenzitet rada bio je daleko iznad viđenog u bilo kojoj godini prethodnog mandata. Ocijenio je da je Vijeće ministara u promatranom razdoblju donijelo niz mjera čije se pozitivne posljedice već osjećaju, navodeći, između ostalog, otvaranje mogućnosti za izvoz mlijeka i mliječnih proizvoda u EU.

- Usvajanjem izmjena i dopuna Kaznenog zakona BiH, izvršena je harmonizacija kaznenog zakonodavstva BiH s međunarodnim pravom, a epilog je ocjena o značajnom napretku koji je BiH ostvarila, te skidanje BiH s takozvane sive liste Moneyvala - kazao je Ćavar. Prema njegovim riječima, u 2015. utvrđen je najveći broj strategija u posljednjih pet godina, a Vijeće ministara usvojilo je i Ekonomsku reformsku agendu i akcijski plan za njezino provođenje. - Akcijski plan za provedbu Agende na razini VM BiH je revidiran potkraj 2015. i od ukupno 33 “općenite mjere”, koje su sadržane u njemu, Vijeće ministara je do kraja 2015. realiziralo 17, dakle oko 50 posto - istaknuo je Ćavar. Govoreći o PS BiH, naveo je da je intenzitet rada i Zastupničkog i Doma naroda PS BiH u 2015. bio najveći u posljednjih pet godina. - Oba doma u 2015. godini imaju veći broj sjednica i sati provedenih u radu na njima, nego i u jednoj godini prethodnog mandata. Broj razmatranih mjera, s druge strane, u prosjeku je prethodnog mandata - naveo je Ćavar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?