Gospodarstvo

Ekonomsku politiku države usmjeriti na razvoj malih i srednjih poduzeća

13.09.2016.
u 09:00

Centralna banka, Agencija za statistiku BiH, kao i izvješća jedne stranke banke pokazali su da BiH bilježi ekonomski rast i pozitivne pomake. Također, i neto priljev izravnih stranih investicija iznosio je u prvom tromjesečju 2016. 145,3 milijuna KM, dok su u istom razdoblju 2015. ulaganja iznosila 22,5 milijuna KM. - Dostupni makroekonomski indikatori već ukazuju na pozitivan ekonomski scenarij u 2016. te vjerujemo da će bh. ekonomija nastaviti jačati do kraja godine vođena pozitivnim kretanjima u kategorijama BDP-a, izvoza i povećanja ulaganja - istaknula je izvršna direktorica Vijeća stranih investitora (FIC) Sanja Miovčić. - U iduće tri godine očekuje se da će BiH nastaviti s pozitivnim trendovima i ostati na putu kontinuiranog ekonomskog oporavka - kazala je za Fenu izvršna direktorica FIC-a. Od atraktivnih sektora za ulaganje spominju se prehrambena industrija, IT tehnologija, turizam, građevinarstvo... Postojanje zdravog i dinamičnog sektora malih i srednjih poduzeća predstavlja stabilan izvor novih radnih mjesta, povećanja zaposlenosti, kreiranja gospodarskog rasta...

- Cjelokupna ekonomska politika države trebala bi biti usmjerena na razvoj malih i srednjih poduzeća - kazala je Miovčić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?