Zvizdić i Inzko

EU integracije nemaju alternativu

Zvizdić i Inzko
07.10.2015.
u 17:53

Inzko je rekao da je vidljiv napredak BiH na putu ka euroatlantskim integracijama

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić primio je danas visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka i novoimenovanog prvog zamjenika visokog predstavnika i supervizora za Distrikt Brčko Brucea G. Bertona. 

Zvizdić je visokog predstavnika i njegovog zamjenika upoznao s aktualnom političkom i ekonomskom situacijom u BiH. Naglasio je da je ključni cilj Vijeća ministara BiH dobivanje kandidatskog statusa za članstvo u Europskoj uniji. Rekao je da je trenutni fokus usmjeren na realizaciju dogovorenih ciljeva i reformi, priopćno je iz Vijeća ministara. 

Zvizdić je upoznao goste s akcijskim planom reformske agende koji je jučer usvojen, kao i s radom na aktiviranju MAP-a. On je rekao da je vidljiv napredak na knjiženju perspektivne vojne imovine i izrazio nadu da će ovi napori biti prepoznati u NATO kako bi se aktivirao MAP.

Visoki predstavnik je rekao kako EU integracije nemaju alternativu i da je vidljiv napredak BiH na putu ka euroatlantskim integracijama, te da će međunarodna zajednica pomoći BiH na tom putu. 

Zvizdić je zamjeniku Bertonu poželio dobrodošlicu i uspjeh u obavljanju posla.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?