Luif-Stanić

EUFOR će nastaviti pružati podršku radu SIPA-e

eufor
12.01.2016.
u 20:29

Komandant EUFOR-a je rekao da će EUFOR nastaviti pružati podršku radu SIPA-e i da je održiva međusobna suradnja i razmjena relevantnih informacija ključna.

Komandant EUFOR-a generalmajor Johann Luif posjetio je danas u Sarajevu novoimenovanog direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Pericu Stanića.

Direktor je informirao komandanta EUFOR-a o sadašnjim prioritetima i budućim planovima Agencije i istaknuo potrebu za neprestanom i beskompromisnom borbom protiv terorizma, s naglaskom na preventivno djelovanje, kao što se moglo vidjeti prilikom nedavne akcijе "Damask 4".

Čestitajući direktoru nedavno imenovanje na tu funkciju, komandant EUFOR-a je naglasio da će EUFOR nastaviti pružati podršku radu SIPA-e i da je održiva međusobna suradnja i razmjena relevantnih informacija ključna.

On je također rekao kako EUFOR cijeni kontinuirane napore SIPA-e u borbi protiv svih vidova kriminala, kao i napore koje ta agencija na državnoj razini ulaže na očuvanju vladavine zakona u BiH.

Direktor je zahvalio komandantu EUFOR-a za kontinuiranu podršku koju EUFOR pruža SIPA-i pri izvršenju njene važne misije.

- Misija SIPA-e će i dalje biti efikasno preventivno djelovanje na suzbijanju terorizma, organiziranog kriminala, financijskog kriminala i korupcije. SIPA štiti građane BiH tako što osnažuje njihovo osjećanje sigurnosti i povjerenja u sigurnosni sustav uz to jačajući suradnju s javnim i drugim organima za provođenje zakona, priošćen je iz Glavne komande EUFOR-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?