pripazite

Evo zašto baš nikad ne treba držati čokoladu u hladnjaku...

čokolada
29.01.2018.
u 11:18

Niske temperature ne odgovaraju čokoladi, baš kao ni visoke, i u hladnjaku je se može držati samo ako temperatura u domu prelazi 28 Celzijevih stupnjeva

- Čokolada se nikad ne bi trebalo držati u hladnjaku, čak ni ljeti kada su vrtoglavo visoke temperature. Jako niske temperature mogu utjecati na okus i gustoću čokolade, isto kao i jako visoke temperature - objasnio je Luke Owen Smith, stručnjak za čokoladu i vlasnik online trgovine "Chocolate bar".

- Posljedica držanja čokolade u hladnjaku je lošiji okus i smanjeno otpuštanje slatkoće i bogatstva okusa koji čokolada sadržava - otkrio je Smith, piše 24sata.hr. 

Umjesto u hladnjaku čokoladu bi trebalo držati u hladnom i tamnom ormariću, idealno između 10 i 20 Celzijevih stupnjeva.

Idealna temperatura za čokoladu je 15 stupnjeva. 

U hladnjak bi je trebalo staviti samo ako je temperatura u domu viša od 28 Celzijevih stupnjeva. 

Budući da kakao maslac apsorbira okuse i mirise, preporučuje se da se čokolada stavi u hermetični spremnik prije nego što se stavi u hladnjak kako bi se zaštitio okus.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?