AKCIJA "LUTKA2“

Fahrudin Radončić predan Tužiteljstvu BiH

Fahrudin Radončić
26.01.2016.
u 10:06

Nakon što je završena kriminalistička obrada nad predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) predali su osumnjičenog Radončića Tužiteljstvu BiH na dalje postupanje, potvrđeno je iz SIPA-e.

Radončića su jučer u Hadžićima uhitili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) postupajući po nalogu Tužiteljstva BiH.

"Navedeni osumnjičeni pod istragom je i osumnjičen je za kazneno djelo ometanja rada pravosuđa (Član 241. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine)", naveli su iz Tužiteljstva BiH.

Radončić je uhićen u okviru Akcije Lutka 2 zbog ometanja pravosuđa, odnosno pritiska na svjedoke u slučaju procesa koji se na Kosovu provodi protiv Nasera Keljmendija.

Naime, u svojoj izjavi svjedok Azra Sarić, koja je bila u vezi s ubijenim Ramizom Delalićem, kazala je da je na nju vršen pritisak da u svom svjedočenju protiv Nasera Keljmendija u slučaju ubojstva Ramiza Delalića ne spominje Fahrudina Radončića.

U okviru iste akcije uhićeni su kadrovi SBB-a Bakir Dautbašić i Bilsena Šahman koji se nalaze u jednomjesečnom pritvoru.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?