Ministrica vanjskih poslova Slovenije

Fajon: Slovenija će danas predstaviti plan kako BiH dodijeliti kandidatski status

Tanja Fajon
20.06.2022.
u 10:06

"Ne smijemo zaboraviti države Zapadnog Balkana. Slovenija će danas predstaviti plan kako podržati Bosnu i Hercegovinu i dodijeliti joj kandidatski status", rekla je Fajon

Ministrica vanjskih poslova Slovenije Tanja Fajon nazočit će danas u Luksemburgu sastanku šefova diplomacija država Europske unije na kojem će se razgovarati o situaciji u Ukrajini, ali i o dodjeli kandidatskog statusa ovoj državi.

Fajon je uoči sastanka naglasila kako joj je izuzetna čast što će nazočiti današnjem susretu koji je ocijenila iznimno važnim.

"Prvi put sam ovdje kao šefica diplomacije Slovenije i čast mi je nazočiti sastanku. Danas ćemo imati važnu raspravu oko Ukrajine. Slovenija će nastaviti svoju politiku podrške Ukrajine i narodu ove države. Također podržavamo dodjelu kandidatskog statusa ovoj državi kao i svim državama unutar Istočnog partnerstva", rekla je Fajon, prenosi Klix.

Ipak, naglasila je kako se na današnjem sastanku ne smije zaboraviti Zapadni Balkan i države koje čekaju ulazak u Europsku uniju.

"Ne smijemo zaboraviti države Zapadnog Balkana. Slovenija će danas predstaviti plan kako podržati Bosnu i Hercegovinu i dodijeliti joj kandidatski status. Predstavit ćemo ovaj projekt pred šefovima diplomatija drugih zemalja EU. Također, razgovarat ćemo o konačnom početku pregovora s Albanijom i Sjevernom Makedonijom te o liberalizaciji viznog režima za Kosovo što također podržavamo", poručila je Fajon.

 

Ključne riječi

Komentara 1

DO
dolić
10:12 20.06.2022.

Pomagajte Slovenci,Hrvatski ministar,Uvatio KORONU.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije