sastanak

FIPA - Milinić i Marić o japanskim investicijama u BiH

FIPA -
15.02.2017.
u 18:15

Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) Gordan Milinić primio je novoimenovanog veleposlanika BiH u Japanu Borislava Marića s kojim je razgovarao o aktivnostima Agencije na privlačenju stranih ulaganja, promociji države i njenih potencijala, te dosadašnjem iskustvu u radu s potencijalnim japanskim investitorima.

Veleposlanik Marić je upoznat o suradnji FIPA-e i Veleposlanstva Japana u BiH koja ide u pravcu zamjene  japanske humanitarne pomoći japanskim investicijama u BiH i novim radnim mjestima za građane BiH.

Kao rezultat te suradnje u listopadu prošle godine BiH su posjetili potencijalni japanski investitori, s kojima FIPA intenzivno kontaktira u želji da se u BiH konačno realiziraju japanske investicije.

Istaknuto je da FIPA od svih veleposlanika BiH očekuje da im ekonomska diplomacija bude prioritet u radu, da rade na dovođenju investitora u zemlju kao i na povećanju izvoza iz BiH.

Milinić je zaželio veleposlaniku uspješnu misiju uz želju za ostvarenjem što više kontakata s potencijalnim investitorima iz Japana, a koje će uputiti u FIPA-u radi realizacije investicija.

Također, veleposlaniku je sugerirano uspostavljanje kontakta s predstavnikom FIPA-e u Japanu koji je dao veliki doprinos za izvoz bh. vina na japansko tržište, kao i promociji BiH kao turističke destinacije, pripćeno je iz FIPA-e.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije