HKD Napredak: Prijam za novinare

Franjo Topić: Naša je glavna zadaća biti u službi čovjeka

16.02.2016.
u 06:45

Predsjednik HKD-a Napredak, prof. dr. Franjo Topić, bio je domaćin 11. tradicionalnog Napretkova prijma za novinare i predstavnike medijskih kuća u Napretkovu domu Trebević.

Zbog hodočašća u Rim uobičajeni prijam ove je godine malo prolongiran. Dr. Topić je u svom obraćanju potaknuo sve medijske djelatnike na što pozitivnije izvještavanje o stvarnosti. Ujedno je obećao i ove godine dobru i uspješnu suradnju sa svim medijskim kućama. Susret s novinarima bila je također prigoda za osvrt predsjednika HKD Napredak na prošlogodišnji rad Napretka, u kojoj je Napredak održao ukupno 603 manifestacije, u središnjici i podružnicama.

Biti u službi čovjeka

Hrvatsko kulturno društvo Napredak od svog osnivanja 1902. pa do danas postalo je i ostalo stjecište kulturnog i intelektualnog života Hrvata, i mnogih drugih na ovim prostorima. - Sve što radimo, radimo radi ljudi i glavna nam je zadaća biti u službi čovjeka, posebno mladih ljudi. Želimo pomoći izgradnji boljeg društva ma gdje bili. Napredak je pokazao riječju i primjerom kako se može raditi i u najtežim uvjetima, puno i kvalitetno.

Veliki doprinos Napretka je i to da je pokazao kako se može njegovati vlastiti identitet, a ne stvarati neprijatelje.

Napretkovo je načelo izgrađivanje zajedničke kulture i društva kroz njegovanje vlastite kulture, ističe dr. Topić.

Osobna karta HKD Napredak

HKD Napredak ima više od 20.000 članova u 56 podružnica i 2 povjerenstva u BiH, Hrvatskoj, Austriji, Njemačkoj, Kanadi i SAD-u. Društvo ima s Nadbiskupijom radiopostaju Vrhbosna u Sarajevu, izdaje tri lista: Hrvatski glasnik(Tuzla), Bobovac (Vareš) i Napredak (Travnik). Pri Napretku djeluje zaklada Otvorena kuća (Garevac / Modriča), 23 folklorne skupine, 16 tamburaških i mandolinskih orkestara, 10 zborova, 2 trija klasične glazbe i preko 40 različitih dramskih, humanitarnih, ekoloških, studentskih i sportskih sekcija. Pri Napretku djeluje i niz sportskih udruženja šahovskih, boćarskih te planinarskih u Sarajevu i Zagrebu.

Odbojkaški klub iz Odžaka nosi ime Napredak kao i Nogometni klub iz Bučića / Novi Travnik. Ukupno pri Napretku djeluje 65 različitih sastava i grupa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije