glazba uživo 50 KM

Godišnje 300 KM za videoigre

22.01.2019.
u 18:53

S prvim danom 2019. na području općine Kiseljak primjenjuje se nova odluka o visini komunalnih pristojbi koju je Općinsko vijeće Kiseljak usvojilo u prosincu lani. Sukladno odluci na snazi su i nove cijene komunalnih pristojbi, piše Večernji list BiH. 

Novi kriterij

Iz općinskih službi ističu kako se njome provodi presuda Ustavnog suda FBiH kojom se svima osigurava jednakost pred zakonom. Naime, postupajući po zahtjevu određenih jedinica lokalne samouprave, Ustavni sud FBiH zauzeo je stav da se vrsta djelatnosti ne može koristiti kao kriterij za propisivanje pristojbe na istaknuti natpis tvrtke ili reklamu. Umjesto djelatnosti, kao kriterij koristit će se zona u kojoj se nalazi sjedište tvrtke te, primjerice, veličina istaknutog natpisa. Općina Kiseljak u novoj odluci o visini komunalnih pristojbi kojom uređuje naplatu tzv. “istaknute reklame”, ali i korištenje javnih površina za ljetne terase ili, prodaju, kao i naplatu za korištenje aparata za igre, regulirala je sukladno zonama građevinskog zemljišta. Cijene pristojbi neće se značajnije mijenjati.

Množi se s osnovicom

Kad je u pitanju isticanje naziva tvrtke, koeficijent za obračun u I. građevinskoj zoni (uže središte grada) je 1 KM po kvadratu. U II. zoni niži je za 10 feninga, za koliko se snižava do posljednje VI. zone u kojoj je 0,50 KM po kvadratu. Cijena se množi s osnovicom od 200 KM. Cijene objave reklamnih panoa su od 1,40 KM u I. do 0,90 KM u VI. zoni ako je riječ o osvijetljenim reklamama, a neosvijetljenih su niže za 20 feninga po kvadratu. Metar četvorni javne površine za ljetne terase u ugostiteljskim objektima je 2 KM, a pultovi za prodaju knjiga, razglednica, nakita... 1 KM po kvadratu. Za držanje sredstava na igru u ugostiteljskim objektima kojima priređivanje zabavnih igrana nije osnovna djelatnost, plaća se godišnje, po komadu: na bilijar, flipere, videoigre, pikado... 300 KM. Ako se počnu koristiti u drugom dijelu godine, pristojba se umanjuje za 50 posto. Za organiziranje glazbe uživo u ugostiteljskom objektu komunalna pristojba za svaki dan je 50 KM.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije