SARAJEVO

Goran Čerkez: Jedan od prijedloga je odgoditi početak školske godine za 15-ak dana

20.08.2020.
u 15:24

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva produžio je postojeće mjere koja smatramo adekvatnim i blagovremeno donesenim – izjavio je danas član tog stožera i pomoćnik ministra za javno zdravstvo FBiH Goran Čerkez.

- Raduje nas da su inspekcijski nadzor i određene aktivnosti na razini županija i nakon sastanka federalnog sa županijskim premijerima, intenzivirane i sugurno doprinose boljem stanju – kazao je Čerkez, dodajući da su na današnjoj sjednici Kriznog stožera razgovarali i o školama i drugim faktorima rizika.

Najavio je sutrašnji sastanak u Konjicu sa resornim županijskim ministrima gdje će biti doneseni finalni zaključci vezano za početak školske godine. Jedan od prijedloga, kako je dodao, bit će da školska godina ne počne 1. nego 15 rujna. 

Iz podataka, kako je naveo Čerkez, vidljivo je da su cijelo vrijeme kontrolirali epidemiološku situaciju.

- Uspjeli smo staviti pod kontolu klastere i upravo se dešava ono što smo rekli, da ćemo ulaskom u ovaj dio mjeseca pokušati stablizirati situaciju i dalje, te je redovito nastaviti pratiti - naveo je Čekez.

Dodao je da BiH ima importe virusa iz Hrvatske, s mora, te da su to dijelom ljudi koji su zaraženi u diskoteci u Makarskoj.

- Cilj nam je da i dalje idemo u stabilizaciju i pokušamo da mirnije dočakamo jesen koja će biti izazov - kazao je Čerkez. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?