Prijelaz Gorica - Vinjani

Granica se ne zatvara, radovi će biti gotovi u dogovorenom roku

gorica
09.01.2016.
u 07:00

Izvođači radova su rekli da mogu osigurati nesmetan promet putnika i roba i njegovo sigurno odvijanje za cijelo vrijeme trajanja izgradnje

Granični prijelaz Gorica - Vinjani neće biti zatvoren od 10. siječnja do 30. travnja kako je ranije najavio MUP Republike Hrvatske, piše Večernji list BiH.

Zajednički sastanak

To je odlučeno na sastanku koji je održan jučer u Mostaru, a koji je predvodilo grudsko izaslanstvo na čelu s načelnikom Ljubom Grizeljom. Sastanku su nazočili i grudski gospodarstvenici i Udruga gospodarstvenika Posušje, izvođači radova te Uprava za neizravno oporezivanje koju je predvodio ravnatelj Miro Džakula. - Nakon što je održan sastanak na kojem su bili predstavnici izvođača radova i predstavnici gospodarstvenika iz kraja koji gravitira graničnom prijelazu Gorica, zaključeno je da se ovaj granični prijelaz ipak neće zatvarati za međunarodni promet putnika i roba u vrijeme trajanja izgradnje prijelaza. Naime, izvođači radova su rekli da mogu osigurati nesmetan promet putnika i roba i njegovo sigurno odvijanje za sve vrijeme trajanja izgradnje prijelaza, nakon čega je i UNO dao svoju suglasnost, kazano je za “Večernji list BiH” iz Uprave za neizravno oporezivanje. Istaknuto je i da sve ostalo ostaje isto, od roka za izgradnju prijelaza koji bi trebao biti gotov do početka svibnja 2016. godine. Ukupna vrijednost izgradnje prijelaza je milijun i 574 tisuće KM. Zadovoljan ovakvim raspletom je i grudski načelnik Ljubo Grizelj. - Općini Grude, gospodarstvenicima i stanovništvu koje koristi prijelaz bilo u robnom, bilo u putnom smislu želja je da prijelaz bude što kraće ili nikako zatvoren u ovih nekoliko mjeseci koliko će trajati radovi, kazao je još prije nego se znala konačna odluka.

Kraj lošim uvjetima

Na njegov zahtjev JP Ceste FBiH osigurat će i sredstva za izgradnju traka za teška teretna vozila dugog od 350 do 400 metara. Još ranije ravnatelj UNO-a Miro Džakula kazao je kako je Gorica izuzetno frekventan granični prijelaz i kako su ondašnji uvjeti predstavljali problem u sigurnosnom i carinskom smislu, kao i u svim drugim vidovima koji su potrebni kako bi se nesmetano ostvario sam proces kontrole i protoka dobara i ljudi. Loši uvjeti na ovom prijelazu uskoro će biti prošlost.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?